... / Story's / Actueel / DOKKEN komt in oktober met langverwachte nieuwe plaat
Actueel

Updated 10/08/2023

Actueel

DOKKEN komt in oktober met langverwachte nieuwe plaat

Het langverwachte nieuwe Dokken album, 'Heaven Comes Down', wordt de dertiende studioplaat van de Amerikaanse hardrockband en verschijnt op 27 oktober 2023 via Silver Lining Music. De eerste single is 'Fugitive' en daarvan kan je nu reeds de videoclip bekijken.

Zanger Don Dokken werkte gedurende een jaar samen met Bill Palmer in zijn studio in Santa Fe, in het warme New Mexico. Het gitaarwerk komt van Jon Levin, die inmiddels meer dan 20 jaar deel uitmaakt van de band. De nieuwe plaat werd gemixt door Kevin Shirley (Aerosmith, Iron Maiden, Joe Bonamassa) en geproduceerd door Bill Palmer en Don Dokken.

Dokken Press Photo

Don Dokken: “De inspiratie voor ‘Fugitive’ kwam uit wat mij tegenwoordig een onzekere wereld lijkt. Het is een up-tempo rocker, zoals veel liedjes op het album. Ik weet niet wat de toekomst in petto heeft voor onze wereld. Ik denk dat ik, zoals velen tegenwoordig, een vluchteling van het leven ben geworden. Vandaar de titel. Het nummer rockt en de tekst spreekt voor zich. Het heeft dat klassieke Dokken-geluid. Het is een geweldig nummer om te knallen als je over de snelweg rijdt.”

Heaven Comes Down

‘Heaven Comes Down’ tracklist:

  1. Fugitive
  2. Gypsy
  3. Is It Me Or You?
  4. Just Like A Rose
  5. I’ll Never Give Up
  6. Saving Grace
  7. Over The Mountain
  8. I Remember
  9. Lost In You
  10. Santa Fe

‘Heaven Comes Down’ verschijnt als CD digipak, 12” vinyl (diverse kleuren), digitaal en speciale bundels.

Pre-order: https://lnk.to/DokkenHeavenComesDown