... / Story's / Festivals / DIO DISCIPLES vervangt DOKKEN op ALCATRAZ
Festivals

Updated 01/07/2024

Festivals

DIO DISCIPLES vervangt DOKKEN op ALCATRAZ

Aanhoudende medische complicaties nopen het Amerikaanse DOKKEN tot het annuleren van hun Europese zomertournee en dus ook het geplande concert op ALCATRAZ OPEN AIR 2024. De organisatie trok alle registers op en is trots om met DIO DISCIPLES meteen een waardige vervanger aan te kondigen.

DD

DIO DISCIPLES is niet zomaar een tribute act. De muzikanten behoorden allemaal tot Ronnie James Dio’s vriendenkring en werden door hem als familie beschouwd. DIO DISCIPLES werd opgericht om een eerbetoon te brengen aan de man zelf en zijn nalatenschap van ongeëvenaarde muziek. En die herinnering levend houden op de sterkst mogelijke manier kan alleen maar met pakkende live concerten. De band, samengesteld en gemanaged door Ronnie James’ weduwe Wendy Dio, bestaat uit leden van Dio’s band, aangevuld met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Naast Scott Warren (keyboards – Dio, Heaven and Hell, Warrant), Simon Wright (drums – Dio, AC/DC, UFO) komen ook Oni Logan (zanger – ex-Lynch Mob, ex-Racer X), Bjorn Englen (basgitaar – ex-Yngwie Malmsteen, ex-Quiet Riot, …), Ira Black (gitaar – Bulletboys, ex- Lizzy Borden, ex-Vicious Rumors, ex-Vio-lence,…) én Joey Belladonna (zanger – Anthrax) mee het mooie weer maken op ALCATRAZ.

Ticket alert!

De organisatie gaf ons in een adem mee dat de ticketverkoop momenteel hard gaat. 90% van de combi-tickets zijn inmiddels de deur uit! Wie zeker wil zijn, wacht maar beter niet te lang meer. 

Tickets vind je HIER.