... / Story's / Actueel / WIN een verzamelbox van DOKKEN of MÖTLEY CRÜE
Actueel

Updated 16/05/2023

Actueel

WIN een verzamelbox van DOKKEN of MÖTLEY CRÜE

Recent verzamelde platenmaatschappij BMG de releases uit de succesvolle jaren 80 van twee van ’s werelds meest iconische bands uit die tijd. MÖTLEY CRÜE definieerde mee het glamrock-genre en DOKKEN scoorde open doekjes in de hoek van de melodieuze rock. Rock Tribune kreeg de boxen toegestuurd en die zijn naarstig op zoek naar een nieuwe eigenaar.

De jaren tachtig waren prachtig, maar bracht ons ook hair- en glammetal. Het was de tijd van MTV met de non-stop videoclips en dat de hitlijsten bestormt werden door poprockbands als Queen, Foreigner, Survivor of Toto. In hun zog kwam de melodieuze rock en daar is DOKKEN, de band, het spreekwoordelijke summum van. MÖTLEY CRÜE groeide dan weer uit tot de (vaak controversiële) exponent van de glamrock. 

Dokken

Onder de noemer ‘Dokken - The Elektra Albums 1983 – 1987’ is er nu een een mooie verzamelbox van ofwel 5 elpees of 4 cd’s uit, een ‘must have’ voor de fans van toch wel één van de betere bands in het genre. De box omvat de albums ‘Breaking The Chains’ (1981), ‘Tooth And Nail’ (1984), ‘Under Lock And Key’ (1985) en ‘Back For The Attack’ (1987).

CC

De eerste vijf albums van MÖTLEY CRÜE zijn essentiële releases geweest voor zowel de indrukwekkende carrière van de band als het succes van het glamrock/metal-genre. Op ‘Crücial Crüe – The Studioalbums 1981-1989’ verzamelt BMG/Elektra ook die vijf platen in een handige box die zowel in cd-versie als vinyl verkrijgbaar is. De box omvat ‘Too Fast For Love’ (1981), ‘Shout At The Devil’ (1983), ‘Theatre Of Pain’ (1985), ‘Girls, Girls, Girls’ (1987) en ‘Dr. Feelgood’ (1989).

Wedstrijd

Staat één van die verzamelboxen binnenkort in jouw platenkast? Stuur dan voor 22 mei 2023 een mailtje naar info@rock-tribune.com met het antwoord op de vraag: 'Op welke dag speelt Mötley Crüe dit jaar op Graspop Metal Meeting?'. Vermeld in de titel welke box je graag zou winnen (en vergeet ook je naam en adres niet te vermelden).