... / Story's / Actueel / Drummer Mike Heller speelt cruciale rol op nieuw RAVEN-album
Actueel

Updated 16/05/2023

Actueel

Drummer Mike Heller speelt cruciale rol op nieuw RAVEN-album

Ook na bijna 50 jaar op de barricades van de heavy metal blijft RAVEN onvermoeibaar doordenderen. Op 30 juni brengen de mede-grondleggers van de New Wave of British Heavy Metal het nieuwe album ‘All Hell's Breaking Loose’ uit. De nieuwe single 'Surf The Tsunami' toont aan dat er bij het trio nog geen spoor van slijtage te merken valt. De komst van Mike Heller heeft de broers Gallagher duidelijk deugd gedaan.

RAVEN's nieuwe single/video 'Surf The Tsunami' toont de meedogenloze, vastberaden energie die het drietal brengt in alles wat ze doen. "In de tweede video van ons nieuwe album – ‘Go For The Gold’ is de eerste single - is onze eigen 'Drum Tsunami' Mike Heller te zien is!", aldus een bijzonder enthousiaste mede-oprichter/bassist/zanger John Gallagher. "Het nummer heeft een zinderende opening, killer riffs en is 100% Metal"

Over het nieuwe album dat op 30 juni via Silver Lining Music verschijnt, is John zo mogelijk nog enthousiaster. "Het is behoorlijk overweldigend als je naar de nieuwe plaat luistert. Het is ook geweldig om te weten dat we de nummers live kunnen uitvoeren. We doen geen tapes en al die onzin! We zijn nog steeds een kick-ass power trio!"

Raven 2

RAVEN anno 2023 - Foto: Jay Shredder

Meer dan alle ‘Hellraiser’-films bij elkaar

Het uit Newcastle afkomstige RAVEN werd in 1974 (!) gevormd door de broers Gallagher (bassist/zanger John en gitarist Mark). De komst van drummer Mike Heller (Fear Factory, Malignancy, The Lucid) in 2017 heeft de band duidelijk een boost gegeven. Het nieuwe album werd opgenomen in Heller's eigen Heaven And Heller Studios in Los Angeles en telt tien nummers waarbij als vanouds ‘meer riffs, snelheid, furieuze drums, wendingen, chaos en hooks worden versmolten dan in alle Hellraiser-films bij elkaar’.

Tracklist

Raven All Hells Breaking Loose Packshot (1)
  1. Medieval
  2. Surf The Tsunami
  3. Turn Of The Screw
  4. All Hell’s Breaking Loose
  5. The Far Side
  6. Desperate Measures
  7. Victory’s Call
  8. Edge Of A Nightmare
  9. Invasion
  10. Go For The Gold

‘All Hell's Breaking Loose’ zal verkrijgbaar zijn op 12" black vinyl, 12" limited edition green vinyl, CD digipak, cassette, digitale formaten en speciale D2C bundels.