... / Story's / Actueel / VANDENBERG kondigt albumrelease van ‘SIN’ aan voor augustus
Actueel

Updated 17/05/2023

Actueel

VANDENBERG kondigt albumrelease van ‘SIN’ aan voor augustus

VANDENBERG heeft vandaag het nieuwe album ‘SIN’ aangekondigd, samen met de release van de video voor het titelnummer. ‘SIN’ telt negen tracks en verschijnt wereldwijd via Mascot Records op 25 augustus 2023. "’Sin’, een kort woordje van slechts drie letters, maar met een enorm veelomvattende betekenis”, vertelt gitarist/bandleider Ad(rian) Vandenberg. “Van alles tussen een ‘leugentje om bestwil’ en een brute moord. Dat woord verdient dus een heavy, epische song om het recht te doen.”

Eerder dit jaar deelde VANDENBERG al de track ‘House On Fire’. “Na de lange, gedwongen periode van stilstand en niks doen vanwege corona waren we er extra op gebrand om terug te keren met een extra energiek en krachtig statement”, vertelde Ad toen. “Heel toepasselijk steken we dan ook de boel in de hens met het nieuwe nummer House On Fire’!”

Vdb2023red1.Ed (C) HP Van Velthoven WEB

VANDENBERG - Foto: HP van Velthoven 

Een andere wereld

VDB2

Elk album schetst een beeld. In plaats van een penseel en canvas te gebruiken, schildert VANDENBERG met imposante zang, imposante ritmes en het iconische en direct herkenbare snarenwerk van gitarist Adrian Vandenberg. Samen met zanger Mats Levén, drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen, presenteert de gitarist het vijfde studioalbum van de groep. ‘SIN’ klinkt vertrouwd maar wellicht nog een tikkeltje meer powerful dan voorheen; kiezelharde hardrock en meeslepende metal, geproduceerd door Bob Marlette [Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Rob Zombie]. “Muziek is voor mij als een schilderij”, bevestigt Adrian. “Je hebt helder en donker, schaduwen en licht. Het ene nummer laat je compleet uit je dak gaan, een volgende song stemt je tot nadenken. Hoe dan ook, een plaat sleurt je mee in haar eigen landschap, dat is het effect dat al mijn favoriete platen op me hebben, je hoort de eerste tonen van een album en verdwijnt in een andere wereld.”

Tracklist

MTR76962 Vandenberg Sin 900Px
  1. Thunder And Lightning
  2. House On Fire
  3. Sin
  4. Light It Up
  5. Walking On Water
  6. Burning Skies
  7. Hit The Ground Running
  8. Baby You’ve Changed
  9. Out Of The Shadows

 

‘SIN’ zal verkrijgbaar zijn als digital format, CD en LP (groen).