... / Story's / Actueel / ALCATRAZZ brengt THE RAWK naar de mensen – Nieuw album ‘Take No Prisoners’ uit op 19 mei
Actueel

ALCATRAZZ brengt THE RAWK naar de mensen – Nieuw album ‘Take No Prisoners’ uit op 19 mei

De Amerikaanse metaliconen van ALCATRAZZ hebben vandaag de video voor hun nieuwe single 'Bring On The Rawk' bekendgemaakt. De single is afkomstig van het album ‘Take No Prisoners’ dat vrijdag 19 mei 2023 uitkomt via Silver Lining Music.

'Bring On The Rawk' is een muzikale ode aan het onderweg zijn, de wereld rondreizen om muziek te spelen, én een belofte om ‘The Rawk’ naar de mensen te brengen. De nieuwe single is de afsluiter van het album ‘Take No Prisoners’. "Gisteren voer ik tussen Spanje en Marokko en zag ik Gibraltar van dichtbij", vertelt Alcatrazz's bassist en mede-oprichter Gary Shea. “Ik beloof 'The Rawk' met ons nieuwe album ‘Take No Prisoners’ overal te brengen waar ik kan ... en we zweren het LOUD en PROUD te spelen. Tot binnenkort op tournee!"

Alcatrazz Press Photo1

Girlschool

‘Take No Prisoners’ is het zesde studioalbum van het in 1983 opgerichte ALCATRAZZ en bestaat uit tien tracks die als vanouds borg staan voor een unieke fusie van klassieke Amerikaanse rock met de volbloed hardrockende houding van Britse metal. Op de eerder al verschenen eerste single 'Don't Get Mad...Get Even' werkt de band samen met het legendarische Girlschool.

ALCATRAZZ bestaat anno 2023 uit Doogie White (zang), Joe Stump (gitaar), Jimmy Waldo (toetsen), Gary Shea (bas) en Larry Paterson (drums). Giles Lavery en Waldo namen de productionale taken van het nieuwe album op zich.

Tracklist

Alcatrazz Takenoprisoners
  1. Little Viper
  2. Don't Get Mad... Get Even (feat. Girlschool)
  3. Battlelines
  4. Strangers
  5. Gates of Destiny
  6. Alcatrazz
  7. Holy Roller (Love's Temple)
  8. Power in Numbers
  9. Salute the Colours
  10. Bring on the Rawk

‘Take No Prisoners’ komt vrijdag 19 mei 2023 uit en is verkrijgbaar op CD digipak, 12" black vinyl, digital download, streaming en speciale D2C bundels.