... / Story's / Concerten / Hit the lights & Girls on top!
Concerten

Updated 24/02/2024

Concerten

Hit the lights & Girls on top!

Alcatrazz + Girlschool + Kingcrown - 21 februari 2024 - De Verlichte Geest, Kortrijk

Tekst & Foto’s: Rik Bauters

Kingcrown (1)

De Fransozen van KINGCROWN (7) mochten de spits afbijten in Kortrijk en al meteen werd duidelijk dat er problemen waren met het geluid. Frontman Jo Amore kennen we natuurlijk van zijn periode bij Nightmare. Hun power metal werd goed onthaald. Jo leek wat verward, want hij wist bij momenten niet wat de titel van het volgende nummer was. Er werd hoofdzakelijk uit het laatste album ‘Wake up Call’ getapt en de Dio-klassieker ‘Holy Diver’ sloot hun set af.

Hit the lights

Alcatrazz Fr

De beide headliners wisselden elke dag van plaats en deze keer was het ALCATRAZZ (7) die als tweede het podium beklom. Opnieuw waren er problemen bij de set-up. De feedback op de microfoon van zanger Doogie White kon blijkbaar niet weggewerkt worden. Doogie verdraaide dan maar zelf zijn monitor naar het publiek. Tijdens de eerste nummers was het geluid echt ondermaats. Het keyboard van oudgediende Jimmy Waldo kon je nauwelijks horen. Na enkele nummers kreeg Doogie het aan de stok met de lichtman, die blijkbaar de afspraak van geen flikkerend licht te gebruiken in de wind sloeg. Uiteindelijk werd het podium gehuld in rood licht. Maar het was vooral genieten van het voortreffelijk gitaarwerk van Joe Stump. De man speelt met het grootste gemak riffs na van Blackmore en Malmsteen en doet dit in tegenstelling tot zijn beide idolen staande in zijn hoekje op het podium.

Alcatrazz Fr2

Naast nummers uit het laatste album ‘Take No Prisoners’ kregen we ook enkele songs uit het ‘Stranger To Us All’ album van Rainbow. De semiballade ‘Ariel’ blijft tot de verbeelding spreken. Deze keer gooide Doogie er ook ‘Vigilante Man’ uit zijn periode bij Schenker tussen. De Schot bewierookte regelmatig het publiek voor hun opkomst en reacties. Bij de aankondiging van het laatste nummer ‘Temple Of The King’ (uit het debuut van Rainbow met R.J. Dio) eerde een duidelijk emotionele Doogie een hele reeks overleden artiesten. Het publiek zong daarbij het refrein van Bernie Marsdens song (toen bij Whitesnake) ‘Ain’t No Love In The Heart Of The City’. Ondanks alle problemen verlieten de bandleden goedgemutst het kleine podium, terwijl het publiek ‘Hit The Lights’ scandeerde (verwijzend naar de problemen met de lichtman).

Girls on top!

Girlschool (2)

GIRLSCHOOL (8,5) was de headliner in De Verlichte Geest en de meiden vlogen er direct in met oude krakers ‘Demolition Boys’ en ‘C’mon Let’s Go’. Het talrijk opgekomen publiek zong ook luidkeels mee. De schooltijd van Girlschool mag dan al lang achter de rug zijn, een feestje bouwen zijn ze duidelijk nog niet verleerd. Het tragere ‘The Hunter’ volgde en werd op de hielen gezeten door ‘Hit and Run’. Ook hun nieuwste album ‘WTFortyfive?’ werd niet vergeten. Tijdens ‘Up To No Good’ mocht bassiste Tracey Lamb (ex-Rock Goddess) de vocalen verzorgen. Kim (zang en gitaar) en Denise (drum) zijn er al van bij het begin bij, terwijl sologitariste Jackie er vanaf 2000 haar kunsten toont. Het geluid was duidelijk beter, maar Kim vroeg toch om de feedback op haar microfoon wat terug te schroeven. Ook stond de band af en toe volledig in het donker te spelen. Girlschool heeft een link met Motörhead en daarom zit de cover ‘Bomber’ ook in de set. De meiden sloten hun nostalgisch concert af met ‘Are You Ready’. De ‘girls’ kwamen duidelijk als winnaar van de avond naar boven.

Meer foto's

Kingcrown 1 Kingcrown 2 Alcatrazz 1 Alcatrazz 2 Girlschool 1 Girlschool 2 Girlschool 3 Girlschool 4