... / Story's / Actueel / GIRLSCHOOL: 45 jaar jong, nieuwe single én binnenkort nieuw album
Actueel

Updated 25/04/2023

Actueel

GIRLSCHOOL: 45 jaar jong, nieuwe single én binnenkort nieuw album

De Britse hardrock ‘royalty’ GIRLSCHOOL is ondertussen al 45 jaar actief en viert dat met een nieuw album en een nieuwe single. Het veertiende studioalbum ‘WTFortyfive?’ verschijnt op 28 juli 2023 via Silver Lining Music. De voorbode en lead single ‘Are You Ready?’, een samenwerking met Alcatrazz's Joe Stump, is vandaag uit.

‘Are You Ready?’ laat horen dat de vier dames van GIRLSCHOOL nog steeds de echte ‘rauwe attitude’ hebben als het er echt op aankomt en dat leeftijd maar een getal is. Het catchy nummer werd geschreven door gitariste/zangeres Kim McAuliffe en Alcatrazz-gitarist Joe Stump en is de eerste nieuwe Girlschool-muziek in bijna tien jaar tijd. Als knipoog naar hun ‘partners in crime’ brengt Girlschool samen met de song een geanimeerde video uit die het vervolg is op Alcatrazz's ‘Don't Get Mad... Get Even (feat. Girlschool)’ afkomstig van het aankomende Alcatrazz's album ‘Take No Prisoners’ dat op 19 mei verschijnt via Silver Lining Music.

Girlschool Press Photo1 Photo Credit Adam Kennedy (1)

Foto GIRLSCHOOL: Adam Kennedy 

Met ‘WTFortyfive?’ serveren Kim McAuliffe (gitaar/zang), Denise Dufort (drums), Jackie Chambers (gitaar/backing vocals) en Tracey Lamb (bas) elf nieuwe nummers en een cover van ‘Born To Raise Hell’ met Biff Byford (Saxon), Phil Campbell (Motörhead) en Duff McKagan (Guns N' Roses).

Tracklist

Girlschool Wtfortyfive Album Cover (1)
 1. It Is What It Is
 2. Cold Dark Heart
 3. Bump In The Night
 4. Barmy Army
 5. Invisible Killer
 6. Believing In You
 7. It’s A Mess
 8. Into The Night
 9. Are You Ready? (feat. Joe Stump)
 10. Up To No Good
 11. Party
 12. Born To Raise Hell (feat. Byford, Campbell & McKagan)