... / Story's / Actueel / 'Running Circles' nieuwe single van UNRAVEL
Actueel

Updated 21/04/2023

Actueel

'Running Circles' nieuwe single van UNRAVEL

UNRAVEL is een zeskoppige band die wordt omschreven als 'metalcore', maar steeds probeert haar grenzen af te tasten. Vaste elementen in de formule zijn een combo van scream en clean vocalen, loeiharde drumpartijen en een gitaarspel dat varieert van zeemzoete harmonie tot oorverdovende gedowntuned breakdowns. Na het album 'Closure' (2021) stelt UNRAVEL zijn nieuwe single voor.

Unravel - Foto: @germauxvisuals

Foto: @germauxvisuals

Met 'Running Circles' worden de grenzen van het genre verder afgetast en creëert UNRAVEL een meer volwassen sound die een voorsmaakje geeft van wat de toekomst in petto heeft. De core elementen, zijnde een mix van heldere en schreeuwerige zang, laag getunede riffs en intense drumpartijen, blijven echter behouden. Om met dit vaste recept toch een verfrissende wending te maken werkt het zestal samen met producer Tim De Gieter van Much Luv Studio, die u misschien ook kent als bassist bij Amenra en Doodseskader. Deze samenwerking resulteert in een groepsgeluid met voldoende power en precisie, die toch het organische en rauwe aspect van een metalband weet weer te geven.

Inhoudelijk gaat het nummer over de pijn die isolatie en gebrek aan sociaal contact met zich meebrengen, het gevoel te vervreemden van de samenleving en de schrik voor de terugkeer daarnaartoe. Dit is uiteraard een actueel onderwerp, waardoor de zin "stare at the wall till I'm blind and till the silence kills me" voor sommigen een bekend gevoel zal opwekken. 'Running Circles' is natuurlijk geen pure klaagzang, maar de boodschap dat pijn en verdriet een normale zaak zijn, en dat deze niet weggemoffeld hoeven te worden omdat er "ergere dingen op de wereld zijn".

De release gaat samen met een eerste UNRAVEL videoclip.

Goed om weten: op 27/05 speelt UNRAVEL de finale voor een plekje op Wacken Open Air in de Volkskring in Zingem. Een uitgelezen gelegenheid om ze ook live eens aan het werk te zien.

Unravel Running Circles cover