... / Story's / Actueel / Als ziekte en vuil de moeite waard zijn om je ziel voor te verkopen
Actueel

Updated 21/04/2023

Actueel

Als ziekte en vuil de moeite waard zijn om je ziel voor te verkopen

Onder de noemer STATIC ABYSS heeft het duo Greg Wilkinson / Chris Reifert (AUTOPSY) vandaag de nieuwe single 'Wormskinned' van hun nieuwe album bekendgemaakt. 'Aborted From Reality' komt uit op 30 juni 2023 via Peaceville en borduurt verder op de buitenaardse venndiagram van death/doom- en crust-geluiden.

Hoewel STATIC ABYSS zelf een relatief nieuwe act is, bestaat de band uit leden die al lang deel uitmaken van de Amerikaanse metalscene. De band bestaat uit het duo Greg Wilkinson (gitaar/bas) en Chris Reifert (drums/zang), beiden leden van de legendarische Amerikaanse band Autopsy. Greg (ook van cult-act Deathgrave) werd onlangs de nieuwe vaste bassist van de band naar aanleiding van het album 'Morbidity Triumphant'.

Statab

Foto: Fern Alberts

‘Aborted From Reality' volgt snel op Static Abyss' debuut 'Labyrinth of Veins' (2022) dat zich ook al opwierp als een wilde en aanstekelijke rit door een nachtmerrieachtig geluidslandschap. De nieuwe plaat presenteert een schril contrast tussen een brutale muur van riffs en donkere hypnotiserende gitaarsolo', en zorgt voor een zieke en zenuwslopende ervaring door death metal te combineren met crust en doom. De onmiskenbare zang van Chris komt uit de diepten van de waanzin en ondersteunt de verwrongen riffs van Gregs mentale chaos.

Tracklist

Statab2
 1. Aborted From Reality
 2. Wormskinned
 3. Cathedral of Vomit
 4. Cerebral Ghost
 5. Mind Tentacles
 6. Poisoned Limbs
 7. Horizon of Cremains
 8. Crosses and Coffins
 9. Unrepentant Mutant Serpent
 10. Dehumanized
 11. The Static Abyss