... / Story's / Actueel / MÖTLEY CRÜE brengt eerste muziek uit sinds vertrek MICK MARS
Actueel

MÖTLEY CRÜE brengt eerste muziek uit sinds vertrek MICK MARS

MÖTLEY CRÜE heeft een nieuw nummer uitgebracht: ‘Dogs Of War’ verschijnt via Big Machine Records uit Nashville dat ook gitarist Mars’ vervanger John 5 onder contract heeft.

"We willen nieuwe muziek blijven uitbrengen, zodat we niet stagneren", vertelt zanger Vince Neil. "We hebben enkele songs, waaronder ook '(You Gotta) Fight For Your Right (To Party!)' van de BEASTIE BOYS opgenomen, en ik vond het best goed gelukt. Volgend jaar komt er zeker nieuwe muziek uit, misschien brengen we er tegen het einde van het jaar wel één uit, maar dat kan ik nog niet zeggen. Misschien geen album, maar een paar nummers hier, een paar nummers daar, en dat is goed."

Mc

MÖTLEY CRÜE – Foto © Ross Halfin

‘Dogs Of War’ werd opgenomen onder leiding van producer Bob Rock en klinkt (volgens Neil) als ‘old school meets new school’. “Het heeft die old school vibe, maar het is nieuwe muziek. Nikki (Sixx -bassist) bedacht het en stuurde me de muziek en ik vond het echt cool. Dus ik begon te zingen, we gingen de studio in en het werd het nummer waarvan ik denk dat de fans het echt leuk zullen vinden."

Het laatste studioalbum van MÖTLEY CRÜE was ‘Saints Of Los Angeles’ uit 2008, dat werd gevolgd door een compilatie ‘Greatest Hits’ uit 2009. In 2018 nam de band vier nieuwe nummers op voor "The Dirt"-film, waaronder de single ‘The Dirt (Est. 1981) (Feat. Machine Gun Kelly)’ en een cover van Madonna's ‘Like A Virgin’.