... / Story's / Actueel / Nieuw album van ASKING ALEXANDRIA toont de weg
Actueel

Updated 09/08/2023

Actueel

Nieuw album van ASKING ALEXANDRIA toont de weg

Asking Alexandria, de metalcoreband uit het Engelse York, werd in 2008 opgericht door leadgitarist Ben Bruce. Vijftien jaar later zijn de meer dan 1,4 miljard streams van de Asking Alexandria-catalogus een bewijs van de diepe band tussen de band en zijn toegewijde publiek. Hun nieuwe album ‘Where Do We Go From Here’ verschijnt op 25 augustus via Better Noise Music.

Dat de band een creatief hoogtepunt bereikte met hun op stapel staande achtste studioalbum, bewijst het succes van de pakkende en nuchtere eerste single ‘Dark Void’, welke na twee maanden reeds anderhalf miljoen keer werd bekeken op YouTube.

"Nu de wereld steeds donkerder wordt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zovelen van ons worstelen met angst, depressie en eenzaamheid", zegt Ben Bruce over de thema's van het nieuwe album. "We zijn allemaal onderweg op onze eigen reis, die unieke uitdagingen met zich meebrengt, maar we hebben allemaal onze eigen innerlijke kracht om op terug te vallen".

Asking Alexandria © Wombat Fire

Elk Asking Alexandria-album is een hoofdstuk in het zich ontvouwende verhaal van de band, waarbij ze trouw blijven aan zichzelf, terwijl ze toch voortdurend met grote sprongen evolueren. Zelfs als hun creatieve ambities blijven groeien, blijft de verbinding tussen de artiest en het publiek de essentiële levensader van Asking Alexandria. "Er is altijd licht aan het einde van de tunnel", zegt Bruce. "Ik heb het gevoel dat er troost kan zijn in de wetenschap dat we niet alleen zijn. We voelen ons allemaal van tijd tot tijd een beetje verloren, maar op de een of andere manier zitten we hier allemaal samen in. En hopelijk kan onze muziek mensen door een aantal van hun moeilijkste tijden heen helpen.”

Where Do We Go From Here

‘Where Do We Go From Here?’ tracklist:

 1. Bad Blood
 2. Things Could Be Different
 3. Let Go
 4. Psycho
 5. Dark Void
 6. Nothing Left
 7. Feel
 8. Let The Dead Take Me
 9. Kill It With Fire
 10. Holding On To Something More
 11. Where Do We Go From Here