... / Story's / Concerten / SHINEDOWN komt op 7 november naar AB Brussel met Planet Zero World Tour
Concerten

SHINEDOWN komt op 7 november naar AB Brussel met Planet Zero World Tour

Op maandag 7 november 2022 komt de Amerikaanse (hard)rockband SHINEDOWN in het kader van hun Planet Zero World Tour naar België. Het kwartet bewees afgelopen zomer op Graspop nog dat ze klaar zijn om met hun pas verschenen zevende album een nieuw hoofdstuk aan hun indrukwekkende carrière toe te voegen. De band brengt de Britse metalcore-sensatie ASKING ALEXANDRIA mee als special guest, de alternatieve zanger/rapper ZERO 9:36 opent die avond het feestje.

SD

SHINEDOWN werd in 2001 opgericht door zanger Brent Smith. Na een paar albums en enkele personeelswissels vond de band een stabiele bezetting met, naast Smith, Barry Kerch (drums), Zach Myers (gitaar) en Eric Bass (basgitaar). In 2003 stak het viertal uit het Californische Jacksonville al meteen de neus aan het venster met debuutalbum ‘Leave a Whisper’. Een inslaand succes was het niet, maar dankzij onvermoeibaar touren – meer dan 400 concerten in amper twee jaar tijd - en een paar succesvolle singles bereikte de plaat uiteindelijk toch de platinum-status. SHINEDOWN ontpopte zich tot een van de meest innovatieve bands in de hardrockscene en wist ook met de volgende albums keer op keer de harten van de fans te veroveren. De band verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen en reeg de gouden en platina awards aan elkaar. Elk van hun singles – en dat zijn er ondertussen 30 (!) bereikte de Top 5 van de Mainstream Rock Songs Charts. In 2022 lieten ze hun zevende album ‘Planet Zero’ op de wereld los en het lijdt geen twijfel dat ook de futuristische saga over de effecten van sociale netwerken en de cancelcultuur op de geestelijke gezondheid binnenkort een gouden randje zal krijgen.   

AA

ASKING ALEXANDRIA startte in 2006 als pure metal/electrocore-act in … Dubai. Omdat succes aldaar geen evidentie zou worden, verkaste de Britse oprichter/gitarist Ben Bruce terug naar Engeland om er met een nieuwe bezetting succes na te jagen. En dat lukte prima behalve in … het VK. In tegenstelling tot veel andere bands scoorde ASKING ALEXANDRIA eerst in de USA, Canada en Australië. Het Europese vasteland werd met het derde album ‘From Death To Destiny (2013) waar de band de initiële metal/electrocore aanvulde met hardrock- en heavy metalinvloeden ingepalmd. Pas met ‘The Black’ (2016) werd AA ook sant in eigen land. Vorig jaar verscheen ‘See What's On The Inside’ waar we op 7 november ongetwijfeld live meer van zullen horen.   

Z9

De vreemdste eend in de bijt die avond wordt ongetwijfeld ZERO 9:36 (geboren Matthew Cullen). De rapper/zanger en mat zich van in het begin van zijn carrière een agressieve stijl aan en ventileerde zijn boze kijk op de wereld eerst in de hip-hop community van Philadelphia alvorens vanaf 2016 als ZERO de alternatieve rockscene in te duiken. In 2019 transformeerde hij in ZERO 9:36 en vanaf dan slopen er steeds meer harde gitaren in zijn werk dat nog steeds stoelt op vlijmscherpe teksten die met de snelheid van een machinegeweer op het publiek worden afgevuurd. ‘If You Don’t Save Yourself’ is niet alleen de titel van ZERO’s debuut-EP, het is ook een waarschuwing voor de live concerten van de getalenteerde muzikant.

De concerten op 7 november 2022 in de AB starten om 19.00 u. Tickets en meer info vind je HIER