... / Story's / Actueel / Geen SHINEDOWN in België – Te hoge kosten fnuiken Europees luik van wereldtour
Actueel

Updated 20/10/2022

Actueel

Geen SHINEDOWN in België – Te hoge kosten fnuiken Europees luik van wereldtour

SHINEDOWN heeft in een statement van de band zelf aangekondigd dat het Europese luik van de Planet Zero World Tour, waaronder dus ook het concert in de AB in Brussel, wordt geannuleerd. De band wijst op de economische en logistieke problemen die vandaag met een tournee in Europa gepaard gaan aan als reden voor het cancellen van de shows.

“Zoals jullie allemaal weten zijn wij geen band die shows cancelt”, luidt het in een bericht van Brent, Barry, Zach en Eric. “Dat hebben we in onze twintigjarige carrière misschien twee keer gedaan. En dat is wat deze beslissing zo moeilijk maakt. We keken er erg naar uit om door Europa te touren met onze vrienden Asking Alexandria en ZERO9:36. Helaas is de economische en logistieke kant van momenteel touren in Europa te zwaar voor ons om het haalbaar te houden.”

“Het doel als band is altijd geweest om naar Europa te komen en de show te brengen die jullie allemaal zien op de video's en foto's van wat we in andere delen van de wereld hebben kunnen doen. We zullen er steeds naar streven om dat te blijven doen.”

De band belooft verder om het zo snel mogelijk goed te maken. De shows in het VK vinden wel plaats.