... / Story's / Concerten / Amerikaanse stergitariste Jennifer BATTEN te gast in Gent op 24 november 2022
Concerten

Updated 16/10/2022

Concerten

Amerikaanse stergitariste Jennifer BATTEN te gast in Gent op 24 november 2022

Op donderdag 24 november 2022 geeft gitariste Jennifer Batten een concert in zaal Goedleven in Gent. De Amerikaanse vergaarde in haar carrière flink wat bekendheid met haar originele gitaarspel dat wereldwijd door tal van artiesten in diverse genres, van pop over rock en fusion tot metal, wordt geapprecieerd. Ze speelde bij onder meer Jeff Beck, Michael Jackson (drie wereldtournees!) en Carmine Appice en bracht ook drie soloalbums uit.

JENNIFER BATTEN Vierkant

Aan werkethiek heft het Jennifer Batten nooit ontbroken. Op een bepaald ogenblik speelde ze in zes verschillende bands waar ze haar two-handed tapping technique steeds verder wist te perfectioneren. Een belangrijk keerpunt haar de carrière kwam er toen ze uit meer dan honderd gitaristen werd geselecteerd om te spelen in de band van Michael Jackson, waarmee ze in het kader van de ‘Bad Tour’ anderhalf jaar de wereld rondtourde en voor meer dan vierenhalf miljoen mensen speelde. Na de release van twee van haar eigen albums werd ze telkens gevraagd om Michael Jackson te vergezellen: in 1992 voor zijn ‘Dangerous Tour’ en in 1997 voor de twee jaar durende wereldtournee ter ondersteuning van het dubbelalbum “HIStory”.

Jennifer Batten Trio

In het voorjaar van 1998 vroeg Jeff Beck Jennifer om zich bij zijn band aan te sluiten. Ze bundelden de volgende drie jaar hun krachten op de cd’s ‘Who Else’, en ‘You Had It Coming’, telkens ondersteund door wereldtournees. Jennifer Batten was ook gast op onder meer cd’s met Carmine Appice (gekend o.a. Vanilla Fudge, Ozzy Osbourne, Def Leppard, Pink Floyd, …), Michael Sembello (sterproducer en gitarist van Stevie Wonder), Carl Anderson, Carina Alfie en verschillende rock tributes.

Tijdens de komende tour die haar ook in Gent langs brengt, wordt ze begeleid door Niklas Turmann (bas en zang) en John Macaluso (drums).

Verwacht in Zaal Goedleven een show met rockklassiekers, Michael Jackson-songs en natuurlijk een selectie uit haar drie soloalbums ‘Above Below and Beyond’ (1992), ‘Jennifer Batten's Tribal Rage: Momentum’ (1997) en ‘Whatever’ (2007).

Meer info en tickets voor het concert vind je HIER.

(Tip: tot één maand voor het concert kan je een 'Early Bird'-ticket aankopen)