... / Story's / Concerten / An Evening With HALESTORM
Concerten

Updated 19/03/2022

Concerten

An Evening With HALESTORM

O2 Shepherd's Bush Empire, London – 13 maart 2022

Toen HALESTORM eind 2021 (het jaar van de bevrijding weet je wel) hun Europese tourdata aankondigde, bleek er geen show op Belgische bodem tussen te zitten. Door de aanhoudende pandemie werden begin dit jaar ook alle Europese concerten afgelast. Reden: te moeilijk om te organiseren aangezien elk land zijn eigen COVID-regels heeft. Dus bleven er enkel de shows in de UK over die dan ook allemaal het bordje “sold out” aan de deur mochten hangen. Rock Tribune spoorde naar London om er de laatste show van de tour mee te pikken. En die maakte indruk …

7

Aangezien de tour “An Evening With Halestorm” als naam krijgt, zijn er ook nergens opening acts, maar wordt de avond verdeeld in een akoestische en een elektrische set. Het eerste gedeelte bevat steevast een cover, in London is dit toepasselijk ‘Should I Stay Or Shoud I Go’ van The Clash. Het hoogtepunt van de akoestische set is het moment dat Lzzy helemaal op haar eentje en omgeven door duizenden gsm-lichtjes het nummer ‘Dear Mother’ brengt. Kippenvel.

3

Na een kleine pauze is het tijd voor de elektrische set en slaat de vlam onmiddellijk in de Londense pan. De setlist van vandaag bevat nummers uit alle cd’s en – toch opmerkelijk – vier nummers uit hun nieuwe cd ‘Back From The Dead’ die op 6 mei 2022 uitkomt. Lzzy en gitarist Joe zijn een koppel en dat merk je ook op het podium. De blikken die ze mekaar toewerpen, spreken boekdelen. Ook kleine broer Arejay doet vandaag zijn duit in het zakje met zijn reusachtige drumsticks. Met 23 nummers krijgen de fans vanavond echt wel waar voor hun geld.

Arejay Hale, broer van Lzzy op drums

In mei gaat de band touren in de US met Stone Temple Pilots, Black Stone Cherry en Mammoth WVH en in het najaar is Europa weer aan de beurt voor een co-headlining tour met een band waarvan de naam nog zal bekend gemaakt worden.  

Halestorm 6

Foto's: Rudy De Doncker