... / Story's / Concerten / HALESTORM laat fans genieten in AB
Concerten

Updated 09/11/2023

Concerten

HALESTORM laat fans genieten in AB

HALESTORM + BLACK VEIL BRIDES + MOTHICA - 7 november 2023 - Ancienne Belgique, Brussel

Blijkbaar komen veel bezoekers van de AB vanuit alle hoeken van het land met de trein naar Brussel, want het viel op dat dit reeds lang uitverkochte concert op deze dinsdagavond niet voor een volledig volle zaal zorgde door een staking bij de spoorwegen. En ook op het platform van TicketSwap was er een overaanbod aan tickets die werden aangeboden. Voor degenen die er wel waren geraakt stond een avond stevige rock op het programma met headliner Halestorm, special guest Black Veil Brides en support act Mothica.

Tekst: Erik Spruyt – Foto’s: Rudy De Doncker

Mothica 071123 Rudydedoncker 1

Het onbekende MOTHICA (6) uit Oklahoma bezocht voor het eerst in hun carrière Europa en mocht al om 18u50 het podium betreden. Zangeres McKenzie Ellis werd live begeleid door een drummer en een gitarist, terwijl bijvoorbeeld de synths op tape stonden. De dromerige pop/rock deed op sommige momenten denken aan bands zoals No Doubt, New Year’s Day of In This Moment, zij het in een light-versie. Opvallend was de openhartigheid van de frontvrouw die emotioneel vertelde over haar strijd tegen depressie en een zelfmoordpoging in haar jeugdjaren. In de set van 30 minuten vielen de deels akoestische song ‘Forever Fifteen’ en de covers van ‘Can You Feel My Heart’ (Bring Me The Horizon) en ‘All Star’ (Smash Mouth) op. Laatstgenoemde track zorgde voor ambiance, ondanks de pijnlijk valse zang.

Blackveilbrides 071123 Rudydedoncker 4

Voor BLACK VEIL BRIDES (7) was het al van 2014 geleden dat ze nog eens in ons landje te zien waren. Het imago en de look zijn nog altijd geïnspireerd op Mötley Crüe, maar muzikaal doet de heavy metal van dit vijftal eerder denken aan bijvoorbeeld de Welshmen van Bullet For My Valentine. Stevig, maar ook niet te stevig. De set van 50 minuten bevatte vele singles van de Amerikaanse band, maar de vlam sloeg niet echt in de pan, ondanks de aantrekkingskracht van het gebodene. Zanger Andy Biersack en co werden dan wel ferm toegejuicht door de vele vrouwelijke fans in het publiek, maar hun performance onder een sobere belichting leek er eerder eentje op automatische piloot.

Halestorm 071123 Rudydedoncker 2

Eerder dit jaar zagen we Grammy Award-winnaars HALESTORM (7) nog op Graspop, maar eindelijk was er nu een volwaardige clubtour voor hun meest recente album ‘Back From The Dead’ en was dit al de vierde maal dat het kwartet uit Pennsylvania in de AB speelde. Van die nieuwe schijf kregen we meerdere liedjes te horen, waaronder de slotsong van de set ‘The Steeple’, en voorts werd elke full cd, behalve ‘Vicious’ uit 2018, aangeboord. De afwezigheid van een persoonlijke favoriet zoals ‘Bet U Wish U Had Me Back’ viel wel op, maar alle andere hits werden volop meegekeeld.

Halestorm 071123 Rudydedoncker 4

Die extra vocale ondersteuning kon trouwens geen kwaad, want misschien had frontvrouw Lzzy Hale haar stem niet voldoende opgewarmd aangezien we de indruk hadden dat ze soms de boel forceerde en veeleer schreeuwde dan zong; iets dat haar stem onrecht aandoet. We hebben al andere concerten gezien van Halestorm waarbij de vocale prestatie uitmuntend was. Maar los daarvan is Lzzy een sympathieke dame, die ook een aardige gitaarsolo kan spelen en tussendoor voor enkele nummers achter de piano kroop en daarmee de zaal stil kreeg. We vergeten ook haar drummende broer Arejay niet, die zich een ware showman toonde. De fans genoten en Halestorm toonde zich een groep die probleemloos een zaal als de AB op haar eentje kan vullen of een co-headlinerpositie op een festival kan claimen.

Black Veil Brides 1 Black Veil Brides 2 Black Veil Brides 3 Black Veil Brides 4 Black Veil Brides 5 Halestorm 1 Halestorm 2 Halestorm 3 Halestorm 4 Halestorm 5 Halestorm 6 Mothica 1 Mothica 2