... / Story's / Actueel / CATALYST plant debuutalbum en speelt unieke try-out in het desolate Doel
Actueel

Updated 01/02/2023

Actueel

CATALYST plant debuutalbum en speelt unieke try-out in het desolate Doel

De Belgische metalband CATALYST legt momenteel de laatste hand aan hun debuutalbum ‘The Age of Rocketeers’ dat in september 2023 moet verschijnen. Het vijftal uit het ‘Land van Waas’ brengt een eigenzinnige vorm van death metal en laat zich graag inspireren door politieke, economische en ecologische problemen en mislukkingen van de huidige samenleving.

‘The Age of Rocketeers’ volgt op de release van de EP ‘Catalyst’ in 2022. De plaat werd opgenomen en gemixt in Project Zero Studio in Laakdal. Na eerder samen te hebben gewerkt met producer Andre Six in Brussel voor de EP, koos de band deze keer voor het platteland waar ze zich drie weken lang afzonderden om het acht songs tellende album op te nemen met Yarne Heylen (Carnation, Project Zero, Y-productions). "Op de nieuwe plaat staan nummers die donkerder, maar ook melodieuzer zijn dan wat we in het verleden hebben gebracht”, vertelt zanger Jeroen Van Ranst. “Elk bandlid heeft zichzelf in de studio overstegen. De albumtitel is een verwijzing naar de onderlinge verbondenheid tussen macht, data en kapitaal ... en de hobby die sommige van zijn bezitters genieten. CATALYST zal, zoals altijd, gevestigde waarden ‘bashen’ met zowel maatschappijkritische als introspectieve teksten."

Favcjer0zeuzlf07

An Evening in Doel

De release in september gaat gepaard met een uitgebreide herfsttour, maar wie de band eerder aan de slag wil zien, kan daarvoor op 18 maart 2023 terecht in het verlaten dorp Doel. Opgelet: het aantal tickets voor de unieke ‘An Evening in Doel’ try-out is beperkt. Meer info vindt u HIER.