... / Story's / Actueel / XANDRIA brengt nieuwe single uit – Album ‘The Wonders Still Awaiting’ uit op 3 februari
Actueel

Updated 01/02/2023

Actueel

XANDRIA brengt nieuwe single uit – Album ‘The Wonders Still Awaiting’ uit op 3 februari

Om de release van hun nieuwe album extra kracht bij te zetten heeft de Duitse symfonische metalband XANDRIA een nieuwe single uit. Albumopener ‘Two Worlds’ neemt je mee op een reis door epische soundscapes en imposante arrangementen.

Xan2

Het nieuwe album ‘The Wonders Still Awaiting’ is de opvolger van het inmiddels zes jaar geleden verschenen album ‘Theater Of Dimensions’. Mastermind Marco Heubaum heeft ondertussen een nieuwe line-up samengesteld met de nieuwe zangeres Ambre Vourvahis, Robert Klawonn (gitaar), Tim Schwarz (bas) en Dimitrios Gatsios (drums). Met in totaal dertien nummers komt XANDRIA's geluid harder, donkerder en epischer naar voren, zonder evenwel afstand te doen van hun karakteristieke handelsmerken. Op het nieuwe album horen we ook een veertigkoppig klassiek koor, authentieke Keltische instrumenten uitgevoerd door gerenommeerde muzikanten en opmerkelijke viool- en cello-bijdragen van SUBWAY TO SALLY's Ally Storch.

Nationaal kinderkoor

Op de nieuwe single ‘Two Worlds’ drukt de band hun persoonlijke gevoelens uit over de toekomst van de mensheid, zich afvragend of de mensheid op weg is naar een dystopische wereld - vooral met de constante vernietiging van het milieu - of eerder de weg inslaat naar een fantastische utopische wereld? Ambre Vourvahis toont hier haar vocale diversiteit ten volle en wendt haar kracht aan om de contrasterende werelden samen te voegen, zoals te zien en te horen is in de bijbehorende videoclip.

XANDRIA over het 7 minuten durende ‘Two Worlds: “We hebben - misschien nog steeds - de keuze tussen twee werelden: een dystopische als we op deze manier doorgaan met het omkeren van de vooruitgang van de beschaving en het vernietigen van de omgeving waarin we leven, of een utopische waar we de wonderen kunnen zien die in het verschiet liggen voor de toekomst van de mensheid. Maar de brug tussen die werelden wordt met de seconde zwakker.”

De song/videoclip dient zich aan als een mini-film met een combinatie van metal en orkestrale filmmuziek van het ‘Bulgarian National Radio Children´s Choir’.

Xan1

XANDRIA in de nieuwe line-up - Foto: Tim Tronckoe