... / Story's / Actueel / Symfonische metalband XANDRIA kondigt met ‘The Wonders Still Awaiting’ nieuw album aan
Actueel

Symfonische metalband XANDRIA kondigt met ‘The Wonders Still Awaiting’ nieuw album aan

Na de eerdere release van de singles ‘Reborn’ en ‘You Will Never Be Our God’ heeft XANDRIA hun aankomende nieuwe studioalbum aangekondigd. ‘The Wonders Still Awaiting’ verschijnt op 3 februari 2023 via Napalm Records. De legendarische Duitse band, opgericht door meesterbrein Marco Heubaum, introduceert na zes jaar stilte zijn nieuwe line-up. Hun eerste Europese tour en eerdere singles bewezen eens en voor altijd dat dit nieuwe arrangement meer dan alleen overtuigend is. Met een frisse wind en enorm talent stijgt XANDRIA opnieuw naar de top van het genre.

Xandria - Foto: Tim Tronckoe

Foto: Tim Tronckoe

Vandaag heeft het vijftal eindelijk hun nieuwe single ‘Ghosts’ uitgebracht, samen met een kleurrijke muziekvideo die perfect de sfeer van het veelzijdige album weergeeft. Zangeres Ambre Vourvahis laat niet alleen haar creativiteit als songwriter zien, maar ook haar ongelooflijke vocale talent - variërend van engelachtige gezangen tot angstaanjagende gegrom.

Xandria The Wonders Still Awaiting cover

‘The Wonders Still Awaiting’ markeert de eerste plaat met nieuwe zangeres Ambre Vourvahis, Robert Klawonn (gitaar), Tim Schwarz (bas) en Dimitrios Gatsios (drums). Met in totaal dertien nummers komt XANDRIA's geluid harder, donkerder en epischer dan ooit naar voren, maar heeft het tegelijkertijd een intieme setting en een scala aan emoties. Rijk aan verschillende stijlen en genres, lijkt het geheel op dat van een filmscore waarbij de luisteraar telkens op een spannende reis wordt gestuurd om een ​​wereld van geluid te ervaren die nog nooit eerder is gehoord in het universum van XANDRIA. Dit wordt verder tot leven gebracht door een veertigkoppig klassiek koor, authentieke Keltische instrumenten uitgevoerd door gerenommeerde muzikanten, en delicate viool- en cello-bijdragen van SUBWAY TO SALLY's Ally Storch. 

Op de nieuwe plaat is ook het Bulgaarse Nationale Radio Kinderkoor te horen, dat de eerste samenwerking van deze soort in de geschiedenis van de band markeert, terwijl niemand minder dan Lukas Knöbl verantwoordelijk is voor de orkestraties van ‘The Wonders Still Awaiting’. De kolossale soundscapes en het filmische karakter van elk nummer creëren een verhaal dat zich snel ontvouwt in de verbeelding van de luisteraar.

Xandria Deluxe Woodenbox The Wonders

'The Wonders Still Awaiting' zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

· 1 cd jewelcase

· 2 cd mediaboek

· 2 LP uitklaphoes BLAUW/ZWART MARMER

· Luxe doos (2CD mediaboek, XANDRIA mok, Flower Ball Box (2 stuks), albumomslag patch (⌀10cm), exclusief gouden "Meet & Greet" ticket (strikt gelimiteerd tot 10 stuks) en handtekeningenkaart, verpakt in een hoogwaardige houten kist)

Het album is ook digitaal beschikbaar - Vooraf bestellen kan HIER.