... / Story's / Concerten / COREY TAYLOR in 013: Vakmanschap tot in de kleinste details
Concerten

Stef Maes

20/11/2023

Updated 20/11/2023

Updated 20/11/2023

Concerten

COREY TAYLOR in 013: Vakmanschap tot in de kleinste details

COREY TAYLOR + Oxymorrons - 18 november - 013, Tilburg

Muziekliefhebbers weten dat hoogtepunten op de meest onverwachte momenten kunnen komen, maar evengoed een vanzelfsprekendheid zijn als de echte klasbakken aantreden. Wat ons betreft was dat laatste een uitgemaakte zaak in de eerste van twee nokvolle 013 shows die Corey Taylor op zijn tourlijst had staan. Een voorproefje ...

Tekst: Stef Maes - Foto’s: Gino Van Lancker

Uit Queens, New York krijgen we het rap/rock-gezelschap OXYMORRONS (5) als opwarmertje voorgeschoteld. Zangers Demi "Deee" en zijn broer Kami "KI" hollen en springen in het wilde weg wat rond, maar op geen enkel moment leidt dat ergens heen. Wij worden er koud noch warm van.

Corey Taylor 013 18 Nov 2023 GVL WEBSIZE 18

COREY TAYLOR (9) had een setlist in petto waarbij hij niet alleen het beste van zichzelf zou serveren, maar ook de Slipknot- en Stone Sour-fans een glimlach op hun gezicht zou toveren. Vanaf seconde één is het duidelijk dat Taylor in de vorm van zijn leven zit. Hij staat meer dan scherp en loopt, zoals steeds, over van de energie die hij bijzonder goed weet te kanaliseren. Dat het geluid en de sfeer direct top zijn, helpt natuurlijk een handje. Waar bij vele collega’s de vaart uit een show wordt gehaald door te veel te lullen tussen de songs weet de Slipknot-frontman te alle tijden de flow erin te houden. En dat resulteert in dolfijne meezingmomenten.

Corey Taylor 013 18 Nov 2023 GVL WEBSIZE 28

Er zijn mensen die het niet meteen een must vinden dat Taylor naast zijn solomateriaal ook put uit de catalogus van zijn andere bands. Maar opnieuw weet de man het op zo’n manier in te bouwen dat het gewoon klopt. Hij vertaalt de Slipknot ‘classics’ perfect naar de solosetting en zet die songs helemaal naar zijn hand. Wat Corey vanavond laat zien en horen is niets meer of minder dan een masterclass in performen. Wij kijken nu al uit naar volgende vrijdag, want dan laat de brave man andermaal de 013 vollopen.

Het volledige verslag van beide shows vindt u terug in de volgende editie van Rock Tribune (in de winkel net voor de feestdagen).

Corey Taylor 013 18 Nov 2023 GVL WEBSIZE 9 Corey Taylor 013 18 Nov 2023 GVL WEBSIZE 11