... / Story's / Actueel / Nieuw album ‘CMF2’ van COREY TAYLOR nu uit – En dat verdient een perfecte score
Actueel

Nieuw album ‘CMF2’ van COREY TAYLOR nu uit – En dat verdient een perfecte score

GRAMMY® Award winnaar, multi-platinum singer-songwriter, acteur en New York Times best-selling schrijver COREY TAYLOR (Slipknot, Stone Sour) brengt, vandaag zijn tweede soloalbum ‘CMF2’ uit. Het dertien nummers tellende opus bevat de energie, het experiment en de openhartigheid die kenmerkend zijn voor zijn carrière waarin hij meer dan twaalf miljoen albums verkocht met zijn Grammy-winnende band Slipknot en enkele miljoenen met Stone Sour. ‘CMF2’ is de opvolger van Taylor's solodebuut ‘CMFT’ uit 2020 met de singles 'Black Eyes Blue' en de streaminghit 'CMFT Must Be Stopped' (feat. Tech N9ne en Kid Bookie).

Image005[9287232] (1)

Onze man bedacht ‘CMF2’ met een perfecte 10 (de review leest u HIER). “En dat is logisch omdat echt alles, maar dan ook alles klopt tot in de puntjes”, vertelt Stef Maes die Corey ook live aan de tand kon voelen backstage op GMM. Enkele opvallende quotes uit het grote interview dat u in de volgende Rock Tribune (eind volgende week uit) terugvindt …

Over ‘CMF2’: “Dit is 100% iets van mij. Waarom? Wel, ik en alleen ik ben de man die de songs schrijft. Enkel gitarist, Christian Martucci, schreef mee aan twee tracks. Wanneer we echter in de studio zitten geef ik mijn muzikanten graag carte blanche. Er is een basis en vandaar uit vertrekken we.”

Over Decibel Cooper: “Het starten van een label is iets dat al lang speelde. Ik hou van vrijheid, zeker op creatief vlak. Al te vaak zitten label en artiest niet op dezelfde lijn. Daar heb ik geen zin meer in. Mijn solowerk is iets van mij. Ik wil mijn visie duidelijk maken en daarvoor heb ik geen firma nodig die me komt zeggen hoe of wat. Ga ik op mijn bek, dan ben ik en alleen ik verantwoordelijk.”

Over Vended: “Vele mensen vragen me of ik Griffin (Corey’s zoon en Vended-zanger - SM) in die richting heb geduwd, maar dat is niet het geval. Je moet je kinderen de vrijheid geven. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het kan zijn om als artiest aan de bak te komen. Wanneer ik als vader zie hoe hij en zijn vrienden opleven, kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Album Pack (1)