... / Story's / Actueel / Classic metal met een moderne touch: HVALROSS is terug met nieuwe single
Actueel

Updated 16/09/2023

Actueel

Classic metal met een moderne touch: HVALROSS is terug met nieuwe single

De naam doet denken aan een band uit het hoge noorden, maar we hoeven het helemaal zo ver niet te zoeken. HVALROSS is een vierkoppige hardrockband uit het zuiden van Nederland. In 2020 brachten ze hun debuutalbum 'Cold Dark Rain' uit maar konden dat amper promoten, vandaag zijn ze terug met de single ‘Running The Gauntlet’. En die smaakt naar meer.

HVALROSS zag voor het eerst het licht in het voorjaar van 2018, maar de leden rocken al sinds hun tienerjaren eind jaren tachtig. En deze tijd wil het viertal in ere houden. De hardrock en heavy metal uit de jaren zeventig en tachtig heeft dan ook een sterke basis in hun sound en teksten, aangevuld met invloeden uit de hedendaagse stoner- en heavy rockmuziek. De klassieke (drums, bas, gitaar, zang) rockband laat zich muzikaal beïnvloeden door de grote namen uit de hardrock/metal (Judas Priest, Black Sabbath, Iron Maiden, …) en presenteert een classic heavy metal geluid met een moderne touch, overgoten met melodieuze hardrockzang.

Hval

HVALROSS is Barry Veeke (gitaar), Gerben van Oosterhout (zang), Marc van Gastel (drums en percussie) en Maarten Vermeulen (basgitaar en backings)

Terug in slagformatie

Hoes Hval

In oktober 2020 verscheen hun debuutplaat 'Cold Dark Rain'. Het album werd goed ontvangen, maar covid verhinderde de band om het album live te promoten. Originele drummer Tristan besloot in 2021 om het schip te verlaten, maar HVALROSS kwam snel terug in slagformatie met drummer Marc. En nu is de tijd aangebroken om nieuwe muziek op de wereld los te laten, te beginnen met de nieuwe single ‘Running The Gauntlet’ (met gastvocalen van Mario van Meer). Bram van Rijen (Nozzman) verzorgde het artwork, voor de bijbehorende video haalde de band Keo Maaskant (@keographics) in huis. Het nummer werd opgenomen door Walter Poppelaars en Maarten Vermeulen, Erwin Hermsen deed de mix en de mastering in Toneshed Recording Studio (Horst, NL).