... / Story's / Actueel / ANGRA brengt futuristische video uit van nieuw (tweedelig) nummer
Actueel

Updated 17/09/2023

Actueel

ANGRA brengt futuristische video uit van nieuw (tweedelig) nummer

De Braziliaanse progressieve power metalband ANGRA keert terug met een nieuw album. ‘Cycles Of Pain’ wordt op 3 november 2023 uitgebracht via Atomic Fire Records. Na de lead single 'Ride Into The Storm' gaat het kwintet nog een stap verder: 'Tide Of Changes' is een ambitieus tweedelig nummer dat bestaat uit een introductie ('Part I') en 'Part II' dat een ‘Verre Oosten’ gevoel oproept.

Blik op de toekomst

05 Angra Tide Of Changes 1500Px

'Part II' wordt gestuwd door de aanzienlijk dominante baslijnen van Felipe Andreoli. "Dit nummer kwam heel snel tot leven”, vertelt de bassist. “Nadat ik de eerste riff had gespeeld, vielen alle volgende delen als vanzelf op hun plaats. Het is een nummer vol dynamiek en verschillende texturen, met een blik op de toekomst terwijl we ook knipogen naar het verleden, vooral in het middengedeelte. Fabio heeft briljant werk geleverd met de zanglijnen en leverde een zeer geïnspireerde prestatie. De intro ontstond terwijl ik werkte aan wat harmonieën, toen kwam Fabio erbij en gebeurde de magie."

Vergankelijkheid

Angra Cycles Of Pain 1500Px

"De tekst voor 'Tide Of Changes' was de eerste die ik schreef voor het 'Cycles Of Pain' album en geeft precies weer wat de titel aan de kaak stelt”, gaat gitarist (en vandaag het enige originele ANGRA-lid) Rafael Bittencourt verder. “We leven in een tijd van grote instabiliteit en terwijl ons ego de comfortzone en controle opzoekt, is het fundamenteel om ons aan te passen aan deze vergankelijkheid, om te surfen op de golven van het lot en niet op onze verwachtingen. Het zijn de pijnen en frustraties die ons vormen en sterker maken, tot het punt waarop we ons op de borst kunnen slaan en kunnen zeggen: 'Laat de volgende golf van moeilijkheden maar komen. Wil je nog een stukje van me afnemen? Kom op, ik heb op dit moment gewacht!’"

Angra 1920X600px

Foto: Marcos Hermes