... / Story's / Actueel / THERION kondigt slotstuk van Leviathan trilogie aan - Eerste single en video nu uit
Actueel

Updated 20/09/2023

Actueel

THERION kondigt slotstuk van Leviathan trilogie aan - Eerste single en video nu uit

De Zweedse symfonische metalband THERION heeft met ‘Twilight of the Gods’ de eerste single onthuld van hun aankomende album ‘Leviathan III’, dat op 15 december 2023 uitkomt via Napalm. Met het nieuwe album voltooit de band rond meesterbrein Christofer Johnsson de Leviathan-trilogie.

Met meer dan 35 jaar op de teller wordt de band rond Christofer Johnsson beschouwd als een van de meest stijlbepalende acts van de symfonische metal. Tot op de dag van vandaag noemt Johnsson het Zwitserse Celtic Frost en hun manier om operazang te combineren met orkestrale instrumenten aan het eind van de jaren 80 een van zijn belangrijkste invloeden uit die tijd. '‘Twilight of the Gods’ levert het beste van epische en symfonische metal, met een harmonieuze en evenwichtige mix tussen gitaren, koren en orkest.'

Therion

Foto: Mina Karadzic

Over het geheel genomen neigen de composities op ‘Leviathan III’ naar het theatrale. ‘Ze bieden een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen en vervagen de grenzen tussen metal en klassieke muziek. Met hun nieuwste opus bewijst THERION dat ze hun eigen combinatie van veelzijdige stijlen hebben geperfectioneerd’, aldus het persbericht dat de relese aankondigt.

Tracklist

Th2 (1)
 1. Ninkigal
 2. Ruler Of Tamag
 3. An Unsung Lament
 4. Maleficium
 5. Ayahuasca
 6. Baccanale
 7. Midsommarblot
 8. What Was Lost Shall Be Lost No More
 9. Duende
 10. Nummo
 11. Twilight Of The God