... / Story's / Actueel / Release van THERION's tweede decennium heruitgaven zal verschijnen op 9 september
Actueel

Release van THERION's tweede decennium heruitgaven zal verschijnen op 9 september

De legende van THERION rees uit de diepten op om oppermachtig te heersen in het symfonische metal genre en vele jaren later klinken de echo's van die heerschappij nog steeds eclatant. Alle zes albums komen als een luxe cd met volledig boekje in een zilver gelamineerde cassette, met het originele artwork, waarvan ook ‘Theli’ en ‘Secret of the Runes’ zijn geremasterd.

Therion Tweede Decennium 2022
Therion Theli 2022

Meer dan 25 jaar na de release van hun legendarische vijfde album ‘Theli’, zal het baanbrekende album opnieuw beschikbaar zijn via Hammerheart Records! Tegenwoordig wordt ‘Theli’ beschouwd als vormend in de symfonische en aan opera gerelateerde metalgenres - met koor en klassieke instrumenten en vormde een enorme bijdrage aan de doorbraak van THERION.

Link: https://therion.lnk.to/theli 

Therion Vovin 2022

Met hun roots in death metal was THERION in de jaren negentig een van de eersten die symfonische en klassieke elementen in hun metalgeluid verwerkte: violen, cello en contrabas vermengden zich moeiteloos met gitaren, drums en bas. Nu, ‘Vovin’; het zevende album van THERION en een bestseller uit de catalogus, zal ook opnieuw worden uitgebracht via Hammerheart Records. Volledig solo geschreven door stichtend lid Christopher Johnsson en opgenomen met studiomuzikanten, werd ‘Vovin' de meest succesvolle release van de band.

Link: https://therion.lnk.to/vovin

Therion Deggial 2022

‘Deggial’, het negende album van THERION, is eveneens klaar voor heruitgave via Hammerheart Records! De band had al meer dan naam gemaakt toen het album oorspronkelijk uitkwam in 2000, maar ondanks hun grote succes bleven ze trouw aan zichzelf op ‘Deggial’. Bijna overtuigd om een ​​frontvrouw aan de band toe te voegen om samen te vallen met de stijgende trends, bleef oprichter Christopher Johnsson bij zijn gevoel en koos ervoor om lange, complexe composities en koren op te nemen in plaats van solisten. Het resultaat was weer een bestseller van eclectische volksliederen.

Link: https://therion.lnk.to/deggial

Therion Secret Of The Runes 2022

Slechts een jaar na de release van ‘Deggial’ kwamen ze al snel terug met een ongelooflijk nieuw album: 'Secret of the Runes’. Deze keer koos THERION om een ​​conceptalbum te maken waarvan het concept gebaseerd is op de Noorse mythologie. In dit album krijgt elk nummer een van de namen en concepten van negen werelden. ‘Secret of the Runes’ klinkt heel anders dan alle andere albums van THERION en het is ook een van de beste albums die THERION ooit heeft gemaakt. Op ‘Secret of the Runes’ wordt de muziekstijl van THERION diverser dan op hun vorige albums. Naast de opera-refreinen en het symfonieorkest, voegen ze veel Scandinavische klanken toe, zoals black en Viking metal. Meer verrassend, de muziek past perfect bij het concept.

Link: https://therion.lnk.to/secretoftherunes

Therion Lemuria 2022

‘Lemuria’ moet daar bovenaan staan ​​met de beste releases van het nieuwe decennium: gewoon een mijlpaal. Dit album blijft in hoge rotatie en is een van de weinige genrebepalende platen die in een mensenleven zijn uitgebracht. THERION dempt het operaquotiënt van eerdere albums zoals ‘Voivin’ en verhoogt de metal elementen om een ​​perfecte balans te bereiken.

Link: https://therion.lnk.to/lemuria

Therion Sirius B 2022

Er zijn maar weinig bands waar je blind op kunt vertrouwen, THERION is er één van. ‘Sirius B’ is het tweede luik van de tweelingalbums die THERION in 2004 uitbracht. Op dezelfde manier als ‘Lemuria’, is dit album een ​​duidelijk bewijs dat THERION zijn "barbaarse" begin achter zich heeft gelaten om verder te gaan naar iets meer volwassen en meer harmonisch en natuurlijk veel symfonischer. ‘Sirius B’ is absoluut het kalme en symfonische broertje van dit tweetal, het is gewoon geweldig.

Link: https://therion.lnk.to/siriusb