... / Story's / Actueel / SMASH INTO PIECES releaset nieuwe singlevideo van aankomend album 'Disconnect'
Actueel

Updated 05/08/2022

Actueel

SMASH INTO PIECES releaset nieuwe singlevideo van aankomend album 'Disconnect'

De Zweedse alternatieve rockact SMASH INTO PIECES heeft zijn vandaag nieuwe single-video ‘Freight Train’ uitgebracht. Net als de twee vorige singles 'Heathens' en 'Throne' staat het nummer op het aankomende studio-album 'Disconnect' dat op vrijdag 9 september verschijnt.

Het in 2008 opgerichte SMASH INTO PIECES is een van de snelst groeiende rockbands ter wereld met ondertussen al zes studioalbums, 32 singles, meer dan een half miljard gecombineerde streams op streaming platforms, 60 miljoen views op YouTube en 60 shows op drie verschillende continenten in 2022. In november treedt de band opnieuw op in de Benelux, ditmaal met Within Temptation en Evanescence.

Smash Into Pieces

De band staat bekend om zijn apocalyptische imago, arena rockgeluid en filmische verhaal, en verwierf naam en faam middels explosieve optredens met een krachtige mix van metal en EDM. SMASH toerde met groepen als Alter Bridge, Within Temptation en Halestorm en stond daarmee op de grootste rockfestivals in de wereld. Eind augustus 2021 verscheen het meest recente studio-album ‘A New Horizon’.

APOC

Smashintopieces2

De toegankelijke nummers nodigen onmiddellijk uit tot meezingen; de winnende combinatie van dansbare grooves en de ruige, verrassend buigzame strot van frontman Chris Adam Hedman Sörbye doet de rest. Met het toetreden in 2017 van de gemaskerde drummer The Apocalypse DJ (alias DJ APOC voor vrienden), voegde de band uit Örebrö meer electro/EDM elementen aan zijn muziek toe. APOC is tevens de hoofdrolspeler in het dystopische verhaal (een digitale wereld genaamd ‘ARCADIA’ die in een game niet zou misstaan) dat Smash Into Pieces vertelt in zijn songteksten.

Shows

29/11/22 – Ziggo Dome, Amsterdam (NL) met Within Temptation en Evanescence

30/11/22 – Ziggo Dome Amsterdam (NL) met Within Temptation en Evanescence

01/12/22 – Rockhal, Esch-Sur-Alzette (LU) met Within Temptation en Evanescence

02/12/22 – De Bosuil, Weert (NL)