... / Story's / Actueel / ORANGE FACTORY viert 25-jarig bestaan met onder meer MOTORPSYCHO en UFOMAMMUT in Het Depot te Leuven
Actueel

ORANGE FACTORY viert 25-jarig bestaan met onder meer MOTORPSYCHO en UFOMAMMUT in Het Depot te Leuven

Op vrijdag 23 september speelt MOTORPSYCHO, een band berucht voor hun lange concerten vol overgave die alle kanten uit kunnen gaan, op zaterdag 24 september worden diverse variaties van psychedelische doom, space rock en jazz geserveerd met UFOMAMMUT, MONKEY3, ELEPHANT9 en HYPNOS 69.

25YROF Concert Poster door Malleus Rock Art Lab

Het Noorse MOTORPSYCHO beweegt zich moeiteloos buiten de muzikale comfortzones en combineert experiment met aanstekelijke tunes, liefdevol plukkend uit de gehele Westerse muziekgeschiedenis van de voorbije 10 decennia maar tegelijkertijd altijd onmiskenbaar MOTORPSYCHO. Nieuwe plaat ‘Ancient Astronauts’ verschijnt op 19 augustus bij Stickman Records.

Motorpsycho - Foto: Geir Mogen

MOTORPSYCHO - Foto: Geir Mogen

Headliner op dag twee is het Italiaanse powertrio UFOMAMMUT, met hun bijzondere blend van space sludge vol denderende riffs en futuristische psychedelica. Recent herrezen met een nieuwe drummer in de rangen en nieuwe plaat 'Fenice' uit op Neurot.

Space rockers MONKEY3 uit Zwitserland creëeren live een kosmische geluidsmuur die ontstaan lijkt uit het creatieve brein van het bastaard kind van Pink Floyd en Tool.

ELEPHANT9 is een Noors trio met Hammond speler Ståle Storløkken, gekend van zijn samenwerkingen met Motorpsycho. Voeg aan het groovende orgel een retestrakke ritme sectie toe en het resultaat is unieke progressieve spacejazzmetal.

Het begin van de avond markeert de terugkeer van de Belgische psychedelische cult band HYPNOS 69 die speciaal voor deze Orange Factory verjaardag terug samen is.

Ufomammut - Foto: Francesca De Franceschi Manzoni (1)

UFOMAMMUT - Foto: Francesca De Franceschi Manzoni

Ticketinfo:

25 Years Orange Factory: Motorpsycho

Vrijdag 23 september, deuren 20:00

Het Depot, Martelarenplein 12, Leuven, België

25 Years Orange Factory: Ufomammut, Monkey3, Elephant9, Hypnos 69

Zaterdag 24 september, deuren 17:30

Het Depot, Martelarenplein 12, Leuven, België

Info en organisatie: www.orangefactory.be & www.hetdepot.be

Tickets: www.hetdepot.be/OrangeFactorypresents

VVK: Combiticket € 50,00 – Vrijdag €29,00 – Zaterdag €28,00

KASSA: Combiticket € 55,00 – Vrijdag €31,00 – Zaterdag €30,00 €