... / Story's / Actueel / Heidense lofzang op moed en vastberadenheid
Actueel

Updated 20/09/2023

Actueel

Heidense lofzang op moed en vastberadenheid

De Duitse pagan metalact VARG keert terug met een nieuw album, getiteld ‘Ewige Wacht’, dat op 13 oktober 2023 wordt uitgebracht via Napalm Records. Na ‘Immer Treu’ is ‘Eisenseite’ de tweede single (+ video) die laat zien hoezeer zangeres Fylgja betrokken is geweest bij het volledige album. Haar valkyrie-achtige zang breidt het sonische spectrum van de band uit en vormt een perfect harmoniërend contrast met Freki's messcherpe schreeuwen en grommen.

Varg

VARG – Foto: Jörg Schmitz

Het nieuwe nummer gaat over zowel de Scandinavische mythologie als waarden zoals eerlijkheid en loyaliteit, die ook het album als geheel symboliseren. “’Eisenseite’ is een lofzang op moed en de vastberadenheid om te vechten voor wat belangrijk voor je is, zelfs als het hopeloos lijkt. Het is niet ons bloed dat ons veredelt, het is onze ziel, de manier waarop we ons leven leiden ten opzichte van anderen en onze houding die ons eervol en groot maakt."

Over ’Ewige Wacht’

Varg Hoes

Met ‘Zeichen’, hun vorige en meest succesvolle plaat tot nu toe, legde VARG de thematische en muzikale focus volledig op hun heidense wortels. Op hun gloednieuwe geesteskind vervolgen de wolven dit pad onwrikbaar, authentiek en rauw. "’Ewige Wacht’ is zowel ons meest emotionele als sterkste album. Het is een reis door de Noordse mythologie die handelt over oude verhalen en de bescherming en het behoud van de vlam van onze voorouders. Tradities en waarden zoals familie, standvastigheid en verlangen lopen als een rode draad door de hele plaat die een authentiek rauwe productie meekreeg en toch krachtiger is dan ooit."