... / Story's / Actueel / Japanese ‘Samurai Metalband’ RYUJIN strikt Matthew Heafy (Trivium) voor eerste single nieuw album
Actueel

Updated 14/09/2023

Actueel

Japanese ‘Samurai Metalband’ RYUJIN strikt Matthew Heafy (Trivium) voor eerste single nieuw album

Na vier albums en optredens op grote festivals over de hele wereld, heeft RYUJIN een eigen identiteit ontwikkeld, die tot uiting komt in traditionele Japanse instrumentatie (zoals shamisen, drakenfluit, erhu en taiko) en de scheurende zang van leadgitarist Ryoji Shinomoto. Vandaag kondigt de band hun nieuwe, titelloze album (en debuut voor Napalm Records) aan, samen met de nieuwe single ‘Raijin & Fujin’. De track is een epische power metal storm met vocale bijdragen van Matthew ‘Kiichi’ Heafy (Trivium).

RYUJIN werd in 2011 opgericht als als Gyze en speelt ‘Samurai Metal’. De band mengt zowel Japanse als Engelse teksten en krijgt nu een extra duwtje in de rug dankzij de productie en verschillende gastbijdragen van Matthew Heafy (Trivium). De snelle riffs en halsbrekende gitaarpartijen van de band worden gecombineerd met traditionele Japanse elementen, waardoor een geluid ontstaat dat beïnvloed is door alles van oude orkestrale Gagaku tot zelfs moderne anime-thema's.

Ruyin

Foto: Litch

RYUJIN meesterbrein Ryoji Shinomoto over het album en de nieuwe single: "Dit is het eerste album van de evolutie van Gyze naar RYUJIN. We willen iedereen laten genieten van Samurai Metal uit het Verre Oosten. Geproduceerd door Matthew opent het nieuwe deuren voor ons en we zijn ook vereerd om het uit te brengen op het legendarische Napalm Records!"

Matthew Kiichi Heafy voegt toe: "RYUJIN levert muziek zoals niemand anders op deze planeet. Het was hun originele geluid dat in eerste instantie mijn aandacht trok en me achterliet met de behoefte om meer en meer te hebben van wat ze doen. Ik voel me vereerd dat ik heb mogen bijdragen aan dit aankomende meesterwerk ...

Tracklist

Ruy2
 1. Hajimari
 2. Gekokujo
 3. Dragon, Fly Free
 4. Raijin & Fujin
 5. The Rainbow Song
 6. Kunnecup
 7. Scream of the Dragon
 8. Gekirin
 9. Saigo No Hoshi
 10. Ryujin
 11. Guren No Yumiya
 12. Saigo No Hoshi (feat. Matthew K. Heafy) (Single Edit)

Concertdata

(met Pain, Eleine en Ensiferum)

06.10.2023 – Drachten, Iduna

07.10.2023 – Hengelo, Metropool

08.10.2023 – Antwerpen ,Kavka Zappa

14.10.2023 – Amstelveen, P60