... / Story's / Actueel / THORIUM releaset videosingle voor ‘Across The Nations' – Nieuw album uit op 16 november
Actueel

Wim Vander Haegen

14/09/2023

Updated 14/09/2023

Updated 14/09/2023

Actueel

THORIUM releaset videosingle voor ‘Across The Nations' – Nieuw album uit op 16 november

Met de nieuwe videosingle licht de Belgische metalband een tip van de sluier van het nieuwe album ‘Extraordinary Journeys Part I’ dat op 16 november 2023 verschijnt via Freya Records.

Th

"Omdat het hoofdthema van het nieuwe album klassieke avonturenverhalen zijn en verkenning, ontdekking en buitengewone reizen in het algemeen worden uitgespit, vonden we het passend om 'Across The Nations' uit te brengen als de volgende videosingle. Het nummer gaat over een van de klassiekers in avonturenverhalen - 'Around The World In Eighty Days', van grootmeester Jules Verne. Het nummer volgt het verhaal van Phileas Fogg en zijn trouwe dienaar Passepartout, die op hun epische reis rond de wereld vertrekken. De song zelf is ook een snelle achtbaanrit die je meesleept - van de boulevards van Europa in de 19e eeuw naar de zinderende kusten van het Verre Oosten, en over de Amerikaanse grens terug naar de verre belofte van thuis.

 

‘Extraordinary Journeys Part I’ is  het eerste hoofdstuk van een tweedelig album. De plaat wordt uitgebracht op cd en op gekleurd vinyl, met inlays met volledig artwork, teksten en foto's. De vinyl editie is gelimiteerd tot 300 exemplaren.