... / Story's / Actueel / DOWNSET. maakt comeback met bijtend sociaal-politiek album 'Maintain'
Actueel

Updated 30/04/2022

Actueel

DOWNSET. maakt comeback met bijtend sociaal-politiek album 'Maintain'

Rap/hardcore-pioniers DOWNSET. steken terug de neus aan het venster met ‘Maintain’. Hun eerste album in 8 jaar tijd verschijnt op 10 juni 2022 via Nuclear Blast. Op hun zesde plaat keert de band terug naar hun vroege hardcore- en hiphopwortels en wakkeren ze hun passie voor de straat en de woede over de huidige maatschappelijke en politieke onrechtvaardigheden opnieuw aan.

Downset

De eerste single van de plaat is nu uit. “The Place To Be’ was een van de eerste nummers die zijn geschreven met de nieuwe leden Bobby Ponte en Philip Gonzales’, vertelt gitarist Rogelio Lozano. “Met Nick Jett (TERROR) als engineer en co-producer was ons eerste doel om te proberen het originele DOWNSET.-geluid van de allereerste opgenomen demo's opnieuw tot leven te wekken. De tekst de song combineert verschillende onderwerpen in één nummer en aan het eind sluiten ze allemaal op elkaar aan. Vertegenwoordig jezelf met klasse, verantwoordelijkheid en moed, en geef een goed voorbeeld aan onze jeugd: dat is in mijn ogen de boodschap.”

'Maintain'

Downset Maintain (1)

Recent ondertekende DOWNSET. een contract bij Nuclear Blast, onmiddellijk gevolgd door de re-release de controversiële demo's ‘Anger/Ritual’ en ‘About Ta Blast’ die 30 jaar geleden de start van de band (en hun politriek-sociaal bijtende teksten) betekenden. DOWNSET bracht ondertussen ook muziekvideo uit voor het bonus-demonummer ‘Breed The Killer’, met vintage livebeelden uit de tijd van toen. Op 10 juni 2022 verschijnt dan de nieuwe plaat ‘Maintain’ in diverse formaten.

Vooraf bestellen kan HIER.