... / Story's / Actueel / FALLEN SANCTUARY neemt geen blad voor de mond
Actueel

FALLEN SANCTUARY neemt geen blad voor de mond

Samenwerkingen tussen leden uit verschillende bands zijn de jongste jaren schering en inslag. En de verplichte ‘opsluiting’ tijdens de pandemie heeft dat zelfs nog in een stroomversnelling gebracht. Er werd druk over en weer gemaild, songideeën uitgewisseld en naarstig aan nieuwe muziek gewerkt. Vandaag maken we kennis met FALLEN SANCTUARY, een project van zanger Georg Neuhauser van de Oostenrijkse symphonische metalband SERENITY en gitarist Marco Pastorino van de Italiaanse Melodieuze metalband TEMPERANCE. Hun muzikale exploten trokken de aandacht van AFM Records dat op 24 juni 2022 debuutplaat ‘Terranova’ uitbrengt.

2022 Fallen Sanctuary White Claudia Chiodi 1

Foto: Claudia Chiodi

Neuhauser en Pastorino leerden elkaar kennen in 2018 tijdens een gezamenlijke tournee en ontdekten dat ze dezelfde muzikale smaak, inclusief hun idolen, deelden. “Marco en ik raakten 's avonds vaak aan de praat in de tourbus op weg de volgende show met onze bands. Het was geweldig dat we zoveel favoriete bands gemeen hebben. En omdat we ook persoonlijk heel goed met elkaar kunnen opschieten en maar vier uur rijden van elkaar vandaan wonen, kwamen we op het idee om ooit samen een album uit te brengen.”

Die ‘ooit’ is nu aangebroken: vanaf 24 juni 2022 is Neuhauser en Pastorino's debuutalbum 'Terranova', uitgebracht onder de naam FALLEN SANCTUARY, verkrijgbaar als CD digipak, gekleurde vinyl LP en boxset. De nieuwe band heeft ondertussen ook een permanente ritmesectie (drummer Alfonso Mocerino en bassist Gabriele Gozzi) die Georg en Marco live op het podium aanvult.

Open aanklacht

Fallen Sanctuary Cover 600X600

De debuutsongs klinken vertrouwd en toch origineel. "Natuurlijk hebben Marco en ik rolmodellen, of het nu Helloween, Angra of Rhapsody is,", legt Neuhauser uit, "maar onze eigen stijl onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie, omdat we af en toe onze melodieuze metal mixen met AOR-invloeden en progressieve elementen. Ik denk dat net deze ongebruikelijke combinatie ons ‘anders’ maakt.”

De tekstuele thema’s van FALLEN SANCTUARY’s nummers verwijzen naar actuele kwesties. Neuhauser: “Onze teksten zijn relevant en maatschappijkritisch. 'Terranova' vraagt ​​bijvoorbeeld waarom drugsverslaving zo'n wijdverbreid probleem is." Ander songs zijn open aanklachten tegen de voortschrijdende vernietiging van het milieu of roepen op tot geweldloosheid: "Het wordt hoog tijd dat we ons realiseren dat er geen planeet B is om op terug te vallen. En als we echt wilden, zou er een wereld kunnen zijn zonder lijden en oorlogen”