... / Story's / Actueel / Win tickets voor PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS, STAKE en DITZ in Botanique
Actueel

Win tickets voor PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS, STAKE en DITZ in Botanique

Op vrijdag 13 mei 2022 zijn de fijnproevers van harde klanken en psychedelische stonermetal aan zet in de Orangerie van de Brusselse Botanique. PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS, ook bekend als PIGS X7, komen er tijdens het festival Les Nuits Botanique hun nieuwe album ‘Viscerals’ voorstellen. DITZ en STAKE zorgen voor de nodige support. Rock Tribune heeft, met dank aan Botanique, drie duo-tickets die u via deze site kunt winnen!

‘Les Nuits’ is naar goede gewoonte de echte opener van een druk festivalseizoen. Een festival waarbij ontdekking en versterking van muzikale carrières een topprioriteit is. De eclectische programmatie staat open voor nieuwe trends mét kwaliteit! Les Nuits is overigens ook een staalkaart van de concertagenda doorheen het jaar. Meer info over het Brusselse festival vindt u HIER.

Pigs

De Britten van PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS trekken niet alleen met hun bandnaam de aandacht. Met een combinatie van acid rock, doom metal en stoner creëert de band uit Newcastle-upon-Tyne een sludgy geheel vol zware gitaarriffs, beïnvloed door artiesten als Black Sabbath en Monster Magnet. In 2017 verscheen hun debuutalbum ‘Feed The Rats’ en versierden een plek in de ‘top 40 newcomers’. Eén jaar later volgde ‘King Of Cowards’, door The Guardian omschreven als "pulverising but accessible metal". In april 2020 veroverden ze de charts met ‘Viscerals’, de plaat die ze in de Botanique live komen voorstellen.

Stake

Wat ooit begon als Steak Number Eight, is intussen STAKE; een hyper atmosferische grungecore-band of post-metal sludge-groep, al naargelang je hun compromisloze sound het liefst wil omschrijven. STAKE mocht al touren met legendarische acts als Mastodon, Dillinger Escape Plan, Prong, Alice Cooper en Deftones, en speelden op Wacken Open Air, Hellfest, Graspop en Alcatraz. Op Les Nuits Botanique presenteert STAKE de nieuwe single 'The Weight Of Our Age' live.

DITZ3

DITZ speelt avant-gardistische postpunk met effectpedalen, beïnvloed door de post-hardcore en noiserock uit de jaren 80 en 90. Als opkomend talent van Glastonbury Festival en vaste gast op Green Man Rising heeft deze uit Brighton afkomstige band het podium gedeeld met tal van gelijkgestemden. Debuut- EP '5 Songs' werd in 2020 uitgebracht en maakte indruk met de singles 'Total 90', 'Role Model' en de cover van Peaches' 'Fuck The Pain Away'.

Drie lezers kunnen een duo-ticket winnen! Stuur voor 10 mei 2022 het juiste antwoord op de vraag: ‘In welk jaar werd de band PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS opgericht?’ naar info@rock-tribune.com. De winnaars worden persoonlijk via email verwittigd.