... / Story's / Actueel / DYSCORDIA brengt in april vierde full-length album 'The Road To Oblivion' uit
Actueel

DYSCORDIA brengt in april vierde full-length album 'The Road To Oblivion' uit

Op 17 april 2024 brengt de Belgische progressieve power metalband DYSCORDIA hun vierde full-length album 'The Road To Oblivion' uit op cd, vinyl en digitaal. De officiële releaseparty vindt plaats op vrijdag 26 april 2024 in De Kreun (Kortrijk) met support van BEUK en MORDKAUL.

DYSCORDIA liet voor het eerst van zich horen in de herfst van 2010 met hun eerste EP 'Reveries'. De leden zelf draaiden al veel langer mee in de metalscene en verdienden hun sporen in diverse ander bands. Met hun eerste volledige album 'Twin Symbiosis' (maart 2013) bouwde de band een sterk relatie op met producer Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Katatonia,...) en mastering engineer Tony Lindgren in de Fascination Street Studios in Örebro, Zweden. Het album oogstte zeer positieve recensies en leverde hen spots op steeds grotere podia op. In 2015 werd de tweede full-length 'Words in Ruin' opgenomen met hetzelfde team. Het album werd uitgebracht in 2016 en opnieuw volgden optredens op talloze festivals, waaronder Alcatraz Metal Festival in thuisstad Kortrijk. In 2019 sloeg de band opnieuw de handen ineen met Jens Bogren en Tony Lindgren om hun derde album op te nemen. 'Delete / Rewrite' bracht de band naar nieuwe horizonten, maar de muziek bleef, in de woorden van Jens Bogren, 'heavy as fuck'.

Dysc3

Releaseshow in Kortrijk

De band stond op het punt om ook live het succes te verzilveren, maar COVID-19 stuurde alles in de war. Een ander gevolg van deze moeilijke periode was dat stichtend lid en drummer Wouter Debonnet ontslag nam. Hij werd eind 2022 vervangen door Chevy Mahieu. De band moest ook op zoek naar een andere repetitieruimte en keerde uiteindelijk terug naar hun thuisstad Kortrijk. In 2023 nam de band de tijd om Chevy in te werken en dat resulteerde al snel in het maken van nieuw materiaal. Een nieuwe clip ‘Hell’ werd uitgebracht op 24 maart 2023, het vierde album komt nu uit op 17 april 2024.

Tickets voor de officiële voorstelling in De Kreun vindt u HIER.

Tracklist

Dysc1
  1. The Passenger
  2. Hell
  3. Oblivion
  4. Interlude
  5. Endgame
  6. Toxic Rain
  7. The Demons Bite
  8. Infinite Fantasy