... / Story's / Actueel / Eerste editie ROCK GASTON in JH Knipperlicht, Zulte
Actueel

Eerste editie ROCK GASTON in JH Knipperlicht, Zulte

Op zaterdag 24 juni zet de eerste editie van ROCK GASTON Zulte opnieuw op de festivalkalender. Lokale bands en nieuw talent van eigen bodem krijgen een eigen podium in Jeugdhuis Knipperlicht.

Rock Gaston affiche2 2023

Lumbering Giants, Practical Joke, Bwana en Turpentine Valley: dat zijn de namen op de affiche van de eerste editie van ROCK GASTON op 24 juni. “Lokale bands aangevuld met opkomend Belgisch talent, dat is meteen ook de insteek van dit nieuwe rockfestival”, vertelt Dardo Lippens, samen met Bert Naessens en Roel Berlaen de initiatiefnemers achter dit nieuwe Zultse festival. “We willen hen een podium geven omdat we het gevoel hebben dat ze een opstapje verdienen, zeker nu – na Corona – de kansen om live te spelen er niet altijd talrijker op worden.”


Rock Zulte krijgt opvolger

“We willen de Zultenaren laten kennis maken met het muzikaal talent dat hier rondloopt, maar dat amper de kans krijgt om dicht bij huis te laten horen en zien wat ze kunnen. Dat was ook in 2003 al het uitgangspunt toen we Rock Zulte uit de grond stampten, al koppelden we dat festival toen wel steeds aan een goed doel. Dat is nu niet langer het geval. Dit keer willen we vooral een laagdrempelig festival uitbouwen, want zeg nu zelf: waar krijg je nog 4 bands te zien voor amper 10 euro inkom? En tegelijk willen we beloftevolle bands in de best mogelijke omstandigheden ontvangen en hun ding laten doen. Dat is al een flinke uitdaging op zich, willen we hier een vervolg kunnen aan breien.”

ROCK GASTON

Zaterdag 24 juni 2023 – JH Knipperlicht – Zulte – 18u30 – inkom: 10 euro

Info & Tickets: https://www.facebook.com/RockGastonZulte