... / Story's / Actueel / BLACK STONE CHERRY kondigt nieuw studio-album ‘Screamin’ At The Sky’ aan
Actueel

Updated 10/05/2023

Actueel

BLACK STONE CHERRY kondigt nieuw studio-album ‘Screamin’ At The Sky’ aan

Op vrijdag 29 September 2023 staat de release gepland van studioalbum nummer 8 van de Amerikaanse hardrockband BLACK STONE CHERRY. ‘Screamin’ At The Sky’ verschijnt via Mascot Records dat vandaag de officiële video voor het nieuwe nummer ‘Nervous’ heeft vrijgegeven.

Eerder dit jaar bracht BLACK STONE CHERRY de eerste single, 'Out of Pocket' uit welke meteen een publiekslieveling werd tijdens de laatste reeks shows van de band. De in Kentucky gevestigde band, bestaande uit Chris Robertson (lead zang/gitaar), Ben Wells (gitaar/backings) en drummer John-Fred Young (drums/backings), wordt op dit album voor het eerst vergezeld door bassist Steve Jewell Jr. (ex-Otis). De fanbase kent Steve al geruime tijd aangezien hij sinds 2021 een vaste waarde is bij de band.

"Het filmen van de video voor 'Nervous' was een geweldige ervaring”, klinkt het bij de band. “Alsof je op een filmset was! We brachten de dag door in een oude verffabriek die nu een productiestudio is en die allemaal geweldige sets voor tv en films had. De acteur, Mateo Palmitier, deed het fantastisch als hoofdrolspeler. Het was een ‘gave ervaring’ om al deze visioenen tot leven te zien komen dankzij regisseur Kyle Loftus en zijn ongelooflijke team.” 

BSC

BLACK STONE CHERRY met 'nieuwe' bassist Steve Jewell Jr - Foto: Jimmy Fontaine  

The Plaza Theatre

Over het album ‘Screamin’ At The Sky’: "Elke band die een nieuwe plaat uitbrengt, zal je vertellen dat ze enthousiast zijn – dat hoort ook zo. Maar wij mogen de prijs in ontvangst nemen voor het meest opgewonden zijn over het uitbrengen van een nieuw album in de wereld! We kunnen je garanderen dat het je op de een of andere manier zal raken. We hadden tekstueel, muzikaal en sonisch veel te zeggen. We hebben onszelf onder druk gezet om niet alleen iets relevants te maken, maar ook om de grenzen te verleggen. We zijn echt trots op deze verzameling liedjes.”

Op 'Screamin' At The Sky' staat allemaal nieuw materiaal dat gezamenlijk op tour is geschreven, maar toen het tijd was om op te nemen, besloot BSC iets te proberen waar het altijd van heeft gedroomd: een album opnemen in The Plaza Theatre in Glasgow, Kentucky - een legendarische 1020 zitplaatsen tellende zaal gebouwd in 1934 met een prachtige akoestiek. In juni 2022 huurde de band de hele zaal af en verhuisden ze al hun opnameapparatuur en trouwe engineer Jordan Westfall die kant op. De kelder werd ingericht als control room en op het podium werden de drums opgenomen.

Tracklist

M77072 BSC Screamin At The Sky 127Mm
 1. Out Of Pocket
 2. Screamin’ At The Sky
 3. Nervous
 4. When The Pain Comes
 5. Show Me What It Feels Like
 6. R.O.A.R.
 7. Smile, World
 8. The Mess You Made
 9. Who Are You Today?
 10. Not Afraid
 11. Here’s To The Hopeless
 12. You Can Have It All