... / Story's / Actueel / Eerste eigen nummer van ROCKIN’1000 ft. Chris Robertson – 1000 (!) auteurs schreven mee aan 'How We Roll'
Actueel

Eerste eigen nummer van ROCKIN’1000 ft. Chris Robertson – 1000 (!) auteurs schreven mee aan 'How We Roll'

Het project ‘ROCKIN’1000 – The Biggest Rock Band on Earth, kreeg in 2015 wereldwijd aandacht met een eerbetoonvideo aan Foo Fighters. Stadiontours over de hele wereld volgden en nu brengen ze hun eerste eigen nummer uit. 'How We Roll' werd gecomponeerd door 1000 auteurs, waaronder Nick Chester van Jet en Chris Robertson van Black Stone Cherry, en werd opgenomen door 100 muzikanten. De track zal live worden gespeeld door 1000 muzikanten.

2018 Rockin1000 Firenze PH Camilla Messini Xx

ROCKIN’1000 in Firenze in 2018 - Foto: Camilla Messini

ROCKIN’1000 – The Biggest Rock Band on Earth verzamelde in 2015 1.000 muzikanten op een veld in Cesena om samen ‘Learn To Fly’ te spelen in de hoop Foo Fighters te overtuigen een show te komen spelen in Italië. De video ging viraal en staat nu op 62 miljoen views. De aandacht van de band was getrokken en wereldwijd werden harten veroverd toen het verhaal zich begon te verspreiden. Internationale stadiontours volgden zodat massa's mensen getuige konden zijn van het fenomeen van 1.000 muzikanten die samen een optreden verzorgen.

2019 Rockin1000 Francoforte PH Viviana Vitale (1)

2019 in Frankfurt - Foto: Viviana Vitale

Ondertussen heeft de band de handen ineengeslagen met Mascot Records om de eerste originele track ‘How We Roll’ uit te brengen. De song is opgenomen door 100 muzikanten, Chris Robertson verzorgde de vocals. Op 3 juni zal ‘How We Roll’ voor de eerste keer live worden gespeeld door 1000 muzikanten in Madrid, tijdens de openingsshow van de HUMANS WORLD TOUR 2023. Dit zal ook het geval zijn in Bogota, waarna er nog meer shows zullen volgen.

Wanted: Songwriters

2019 Rockin1000 Parigi PH Camilla Messini

De Rockin1000-community telt meer dan 65.000 muzikanten - Foto: Camilla Messini

Via de 'Mission S000ngwriting'-uitdaging - werden flyers uitgedeeld in de straten van Milaan, Rome, New York, Parijs en Mexico-Stad. Met de woorden "Wanted: Songwriters" en een telefoonnummer - nodigde ROCKIN'1000 zijn gemeenschap van meer dan 65.000 muzikanten van over de hele wereld uit om het grootste werk van muzikale co-creatie ooit te creëren: het eerste lied gecomponeerd door 1.000 auteurs dat wordt uitgevoerd door 1.000 muzikanten.

In het theater in Cesena

2019 Rockin1000 Parigi PH Marco Onofri5

Stade de France, Parijs in 2019 - Foto: Marco Onofri

Een team van experts, geleid door ROCKIN'1000-oprichter Fabio Zaffagnini en verder bestaand uit de Australische Nic Cester (zanger, songwriter, gitarist en frontman van de band Jet, de Italianen Giulio Nenna (producer, muzikant en componist) en Andrea DB Debernardi (sound engineer en producer) en de Braziliaanse muzikant, muziekregisseur en producer Daniel Plentz (Selton), verzamelde afgelopen oktober 100 muzikanten in het Teatro Verdi in Cesena (Italië) dat voor de gelegenheid was ingericht als opnamestudio. Hierbij volgden twee dagen non-stop repeteren en shows in onder meer São Paulo, Parijs (Stade de France, het full concert vindt u HIER), Venetië, Turijn, Frankfurt, Milaan en in Florence waar de show Courtney Love als special guest mocht verwelkomen.

Grenzen doorbreken ... met Black Stone Cherry

BSC CHRIS Credit Mike Rodway Small (1)

“Na het maken van de eerste opzet, die een topline met gitaarbegeleiding bevatte, vroegen we de gemeenschap om het te arrangeren en de teksten te schrijven. We kregen meer dan 1000 voorstellen, waarin van alles zat: punk-, folk-, metal- en zelfs prog-versies," vertelt Fabio Zaffagnini.

ROCKIN'1000 doorbreekt hiermee zowel geografische grenzen als culturele barrières zoals leeftijd, genre en muzikale achtergrond. "Het verzamelen van materiaal van zoveel mensen en het samenvoegen ervan was lang, veeleisend en zeer interessant. Door naar honderden versies te luisteren konden we begrijpen wat werkte en wat niet."

De medewerking van topartiesten zoals Chris Robertson (lead vocals - foto: Mike Rodway) en de vermelding van Black Stone Cherry zijn een bevestiging van de kwaliteit van het nummer. "We zijn daar heel blij mee. Een dergelijk resultaat was niet vanzelfsprekend toen we met dit gekke idee begonnen!"

ANDREABARDI BESTOF ROCKIN1000 23

Concert voor een vol Stade de France in 2019 - Foto: Andrea Bardi