... / Story's / Actueel / END REIGN kondigt debuutalbum 'The Way Of All Flesh Is Decay' aan
Actueel

END REIGN kondigt debuutalbum 'The Way Of All Flesh Is Decay' aan

END REIGN maakt hun Relapse Records debuut met het explosieve album ‘The Way Of All Flesh Is Decay’, dat op 14 juli uitkomt. Onder leiding van Domenic Romeo (Integrity/Pulling Teeth/A389 Recordings) en met een sterrencast van muzikanten en bijdragers combineert END REIGN apocalyptische hardcore met vicieuze metal in een dodelijke mengeling van klassiek en modern.

End Reign - Foto: Blake Roemer

Foto: Blake Roemer

End Reign The Way Of All Flesh Is Decay cover

“Geïnspireerd door het postapocalyptische gevoel dat mijn omgeving op dat moment gaf tijdens de lockdowns (de wegen waren leeg... niemand was buiten... het leek veel op de film 'Last Man On Earth’); dat isolement en verlatenheid. Zo is END REIGN ontstaan.”

Domenic Romeo geeft commentaar op ‘Desolate Fog’: “Dit nummer is geschreven met de bedoeling om de albumopener te zijn. Het hele eerste deel voordat de zang begint, is geïnspireerd op de slotscène van ‘Tales from The Crypt’ (1972). Het gedeelte waar de crypte bewaarder zijn entourage vertelt dat 'ze hier voor de eeuwigheid zijn' voordat ze een voor een in de afgrond vallen. De intro is ook een eerbetoon aan mijn favoriete Overcast nummer 'Begging For Indifference' voordat het een death / black metal rit begint die van de baan valt en in vlammen opgaat ... alleen om er weer af te vallen en in nog meer vlammen uitbarst. Ik luisterde veel naar Mayhem 'De Mysteriis Dom Sathanas' toen ik dit schreef; dat is vrij duidelijk in sommige riffs. Ik moest er echter mee stoppen… die plaat gaf me constant koude rillingen.”

‘The Way Of All Flesh Is Decay’ is nu reeds beschikbaar in voorverkoop HIER.