... / Story's / Actueel / Gitaarvirtuoos MATTEO MANCUSO kondigt debuutalbum aan
Actueel

Updated 26/05/2023

Actueel

Gitaarvirtuoos MATTEO MANCUSO kondigt debuutalbum aan

Mancuso komt uit Sicilië, genesteld in de Middellandse Zee in het zuiden van Italië. Het eiland heeft een rijk cultureel erfgoed, van dichters, schrijvers, filosofen en architecten tot schilders en muzikanten. Matteo groeide op net buiten de hoofdstad Palermo en heeft deze culturele erfenis, net als zijn regio genoten, door zijn aderen stromen.

Matteo Mancuso - Foto: Paolo Terlizzi

Foto: Paolo Terlizzi

Zoals het een YouTube-sensatie betaamd is zijn kanaal inmiddels bijna 150.000 abonnees rijk en zijn enkele van 's werelds meest iconische spelers een fan. Van Dweezil Zappa tot Joe Bonamassa , Steve Vai, Al Di Meola en Tosin Abasi. In 2017, als onderdeel van een trio genaamd Snips, namen Matteo en zijn bandleden het nummer 'The Chicken' op welke 2,2 miljoen keer werd bekeken op YouTube.

Zijn debuutalbum met negen originele nummers werd opgenomen in Fico d'India Studios Casteldaccia, Sicilië, door zijn vader, Vincenzo Mancuso - een begenadigd speler die ook op de plaat speelt en meeschreef aan twee nummers, "Polifemo" en "Blues For John." Het album bevat ook Stefano India op bas en Guiseppe Bruno op drums evenals de aanvullende muzikanten Riccardo Oliva (bas), Gianluca Pellerito (drums) en Guiseppe Vasapolli (piano/orgel).

Matteo Mancuso The Journey banner
Matteo Mancuso The Journey cover
Tracklijst
  1. Silkroad                       
  2. Polifemo                      
  3. Falcon Flight                
  4. Open Fields
  5. DropD
  6. Blues For John             
  7. Time To Leave             
  8. Samba Party       
  9. The Journey

Releasedatum is 21 juli 2023. Het album vooraf bestellen kan HIER.