... / Story's / Actueel / EVIL INVADERS delen nieuwe single van aankomend album ‘Shattering Reflection’
Actueel

Updated 23/02/2022

Actueel

EVIL INVADERS delen nieuwe single van aankomend album ‘Shattering Reflection’

Met de single ‘Sledgehammer Justice’ licht de Belgische band EVIL INVADERS een nieuwe tip van de sluier in de aanloop naar de release op 1 april 2022 van het nieuwe album ‘Shattering Reflection’. Naar eigen zeggen is dit de meest extreme song die op de plaat staat. En dat laat het allerbeste vermoeden …

‘Sledgehammer Justice’ is een furieuze uitbarsting die traditionele heavy metal naadloos vermengt met speed en thrash. De single komt samen met een knappe muziekvideo boordevol authentieke jaren 80-vibes en horrorelementen die je rechtstreeks naar het strot grijpen. “‘Sledgehammer Justice’ is het meest rechttoe rechtaan nummer van onze aankomende plaat”, geven de heren er als commentaar bij. “De song gaat gepaard met de coolste videoclip die we tot nu toe hebben uitgebracht. Deze verpletterende adrenalinebom zal je echt wild maken.”

EI Band

Foto: Tim Tronckoe

Game-changer

‘Shattering Reflection’ belooft een game-changer te worden voor het Belgische viertal. De band heeft haar typische eigen formule - heavy metal in nog een andere extreme richting uitsturen - verder geperfectionneerd. "Ik ben erg tevreden met wat we bereikt hebben op 'Shattering Reflection'”, vertelt zanger/gitarist Joe. “We hebben een zeer veelzijdig en verrassend album gemaakt. Omdat het zo lang geleden was dat we iets nieuws hadden uitgebracht, hadden we veel demomateriaal om uit te kiezen en ik denk dat precies dat de plaat zo interessant maakte. We hadden de tijd om te experimenteren met de songwriting, arrangementen en zanglijnen. Ook de samenwerking met Francesco Paoli als producer was echt gaaf. We zijn erin geslaagd om alle nummers een unieke sfeer te geven. Het voelt alsof we aan het begin staan ​​van een nieuw hoofdstuk voor de band. Het was een lang en zwaar proces, maar het was het absoluut waard."

EI Bundel

‘Shattering Reflection’ is vanaf 1 april 2022 beschikbaar in de volgende formaten:

- Jewel Case

- 1-LP zwart

- 1-LP blauw/zwart gemarmerd (gelimiteerd tot 300 stuks)

- Bundel met shirt en jewel case

- Digitaal album

Pre-order HIER