... / Story's / Actueel / EVERGREY kondigt met ‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’ nieuw album aan
Actueel

Updated 25/02/2022

Actueel

EVERGREY kondigt met ‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’ nieuw album aan

‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’ luidt voor EVERGREY een nieuw tijdperk in, in het beheersen van donkere melodieuze metal. Het dertiende studioalbum is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band en hun debuut voor Napalm Records. De plaat wordt op 20 mei 2022 uitgebracht.

Evergrey - Foto: Anders Plassgard

Foto: Anders Plassgard

De naar eigen zeggen 'overweldigende trip' voorspelt nieuwe ontdekkingen en wordt voorafgegaan door de komst van een eerste single ‘Save Us’, waarin zware prog en melancholische schoonheid een climax bereiken in een soulvol refrein dat bewijst dat EVERGREY behoort tot de top in hun genre.

De beukende albumopener weerspiegelt alles waar de nieuwe full-length voor staat. Luister even aandachtig en je zult de stemmen horen van honderden fans die door EVERGREY waren uitgenodigd om opnames van hun stem te sturen om later het achtergrondkoor voor het nummer te leveren - waarmee ze hun eeuwige stempel op de geschiedenis van EVERGREY drukken.

Evergrey A Heartless Portrait

Artwork Giannis Nakos, Remedy Art Design

Tom S. Englund over ‘Save Us’: "’Save Us' gaat over ons. Het gaat over jou en mij. Het gaat over hoe ik zie dat onze geest gegijzeld wordt in een wereld waar het belangrijker is om een ​​optimaler portret van onszelf te schilderen dan te zijn wie we werkelijk zijn. Het gaat over mijn observatie van het kijken naar mensen om me heen die het gevoel hebben dat ze niet goed genoeg zijn voor de wereld, of voor zichzelf. Ik ben bang dat we verdwaald zijn en ik denk dat we elkaar moeten helpen om de weg terug te vinden naar wat belangrijk is, om een ​​echt zelfgevoel te herontdekken. Omdat wij als kunstenaars ook bijdragen aan content en sociale media als broodwinning, gaat het om de paradox om gevangen te zitten in een wereld waar je je moeilijk van kunt bevrijden. Ik kan alleen maar wensen dat onze muziek die vergelijking wat in evenwicht brengt."

Evergrey Limited De Luxe Wooden Box

‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’ zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

- Luxe doos (inclusief canvas, hanger, voeringnotities op pergamentpapier) - beperkt tot 500 exemplaren wereldwijd

- dubbelelpee met uitklaphoes ‘Die Hard’ Gemarmerd Rood/Zwart (inclusief slipmat + 7 inch (zwart) met twee exclusieve Bonus Tracks) – gelimiteerd tot 500 exemplaren wereldwijd

- dubbelelpee met uitklaphoes ‘Glow in the Dark’ – beperkt tot 500 exemplaren wereldwijd

- dubbelelpee met uitklaphoes Zwart

- dubbelelpee met uitklaphoes Goud – Band exclusief, gelimiteerd tot 300 exemplaren wereldwijd

- cd Digisleeve

- Digitaal album

Bestel HIER uw exemplaar van ‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’.

EVERGREY live:

Evergrey affiche 2022

EVERGREY - European Tour 2022
+ special guest: Fractal Universe
+ Virtual Symmetry

16.09.22 NL – Eindhoven / Dynamo

25.09.22 NL – Leiden / Gebr. De Nobel

07.10.22 BE – Vosselaar / Biebob

Voor de verbazingwekkende muziekvideo werkte het vijftal samen met oude metgezel Patric Ullaeus om de ​​betoverende visuele ervaring te creëren die EVERGREY zo typeert.