... / Story's / Actueel / EVIL INVADERS snijden nieuw hoofdstuk aan met ‘Shattering Reflection’ – nieuwe single nu uit
Actueel

EVIL INVADERS snijden nieuw hoofdstuk aan met ‘Shattering Reflection’ – nieuwe single nu uit

Vijf jaar na ‘Feed Me Violence’ zijn de Belgische vaandeldragers van de thrash/speed metal terug met een nieuw album. ‘Shattering Reflection’, dat op 1 april 2022 in de winkel ligt, brengt een korf vol dynamische, klassiek geïnspireerde maar onmiskenbaar frisse nummers. De nadruk lijgt op sterke refreinen, pakkende teksten en zelfs wat progressieve accenten. Met 'In Deepest Black' krijgen we alvast een lekker voorgerecht.

EVIL INVADERS is een band die opvalt tussen hun moderne tijdgenoten, maar achteromkijken doen ze beslist niet. ‘Shattering Reflection’ omvat een handvol nieuwe nummers die het klassieke thrash/speed-genre naar de toekomst brengen. Dat blijkt onder meer uit de mid-tempo crusher ‘In Deepest Black’ die de band onthuld heeft als voorloper van het nieuwe album. Melodieuze gitaarlijnen en een aanstekelijk refrein beitelen zich meteen vast in het hoofd van de luisteraar. Zanger / gitarist Joe: ‘'In Deepest Black' is absoluut een van de beste nummers die we tot nu toe hebben geschreven. Ondanks het feit dat het iets heel anders is dan wat we in het verleden hebben gedaan, voelt het heel natuurlijk om dit nummer te spelen. Ik heb altijd al een soort van ‘heavy Evil Invaders-ballad’ willen uitbrengen en ik denk dat we het met deze eindelijk hebben geklaard.’

Evil 2

Foto: Tim Tronckoe

Evil 3

‘Shattering Reflection’ belooft een game-changer te worden voor het Belgische viertal. Met hun eigen formule wil de band heavy metal in nog een andere extreme richting duwen. Het album gaat van start met de razendsnelle knaller ‘Hissing in Crescendo’, gevolgd door het epische ‘Die For Me’, volgens de band nu al voorbestemd om een ​​EVIL INVADERS-klassieker te worden. Een rustigere kant wordt verkend op nummers zoals het mid-tempo opus ‘Forgotten Memories’, dat een zware muur van geluid optrekt met doordringende zang en teksten, onderstreept door een virtuoze gitaarsolo.

‘Shattering Reflection’ levert ook het bewijs dat frontman Joe vocaal volwassener is geworden, aangezien zijn stem in alle facetten een geheel nieuwe dimensie verkent. Andere hoogtepunten zijn ‘Sledgehammer Justice’, een furieuze uitbarsting van klassieke thrash/speed metal, en het donkere ‘The Circle’ dat een gruwelijke sfeer creëert met stampende drums en uitstekende gitaarlijnen. Fans van King Diamond zullen dit zeker weten te waarderen! Doorheen het hele album weet de band perfect de balans te bewaren tussen snelle extreme heavy metal en melodieuze, refreingerichte mid-tempo anthems.

Een nieuw hoofdstuk

‘Ik ben erg tevreden met wat we bereikt hebben op ‘Shattering Reflection’. We hebben een zeer veelzijdig en verrassend album gemaakt’, gaat Joe verder. ‘Omdat het zo lang geleden was dat we iets nieuws hadden uitgebracht, hadden we veel demomateriaal om uit te kiezen en Ik denk dat dat de plaat zo interessant maakte. We hadden de tijd om te experimenteren met de songwriting, arrangementen en zanglijnen. Ook de samenwerking met Francesco Paoli als producer was echt gaaf. We zijn er samen in geslaagd om de nummers echt een unieke sfeer te geven. Het voelt alsof we aan het begin staan ​​van een nieuw hoofdstuk voor de band. Het was een lang en zwaar proces, maar het was het absoluut waard!’

Tracklist

  1. Hissing In Crescendo
  2. Die For Me
  3. In Deepest Black
  4. Sledgehammer Justice
  5. Forgotten Memories
  6. Realm of Shadows
  7. Eternal Darkness
  8. My World
  9. Aeon
  10. The Circle

‘Shattering Reflection’ komt uit op 1 april 1 2022 via Napalm Records | Pre-order het album HIER.