... / Story's / Actueel / Nieuwe single HAMMERFALL met gastoptreden van KING DIAMOND
Actueel

Nieuwe single HAMMERFALL met gastoptreden van KING DIAMOND

‘Venerate Me’ is de tweede single van de nieuwe plaat ‘Hammer of Dawn’ die aangekondigd is voor 25 Februari 2022. Opvallend is de gastbijdrage van niemand minder dan de legendarische KING DIAMOND.

In combinatie met sterk gitaarwerk en puntig drumwerk groeit ‘Venerate Me’ in sneltempo uit tot een kenmerkende HAMMERFALL-hymne. Zanger Joacim Cans drukt zoals altijd een stempel met zijn aangrijpende vibrato en altijd krachtige vocalen. ‘De muziek is geschreven tijdens de donkerste, meest ongeïnspireerde dagen van de pandemie, maar is wel een van de sterkste op het hele album’, vertelt oprichter en gitarist Oscar Dronjak. ‘Het fantastische tekstidee van Joacim zorgt ervoor dat dit nummer echt opvalt, en het speciale gastoptreden maakt het plaatje helemaal compleet.’

‘Het nummer is overladen met wervelende melodieën en een erg aanstekelijk refrein’, voegt zanger Joacim Cans daaraan toe. ‘Tekstueel was het een van mijn grootste inspanningen om te schrijven over het feit dat we twee keer sterven. Ten eerste wanneer we onze laatste adem uitblazen en ten tweede wanneer iemand je naam voor de laatste keer zegt. Say my name and I will never die!

 

Hammer 1

Foto: Tallee Savage

Hammer Of Dawn

HAMMERFALL heeft gedurende hun ondertussen lange carrière niet alleen de Zweedse charts gedomineerd, maar ook die van een deel van Europa. Ook haalden ze drie keer de gouden status. Het was een helse job om het alom geprezen voorgaande album ‘Dominion’ op te volgen, maar de band ging collectief de uitdaging aan en heeft volgens insiders nu al het beste metalalbum van 2022 én een hoogtepunt in de bandcatalogus gemaakt. Of dat werkelijk zo is, horen we op 25 Februari 2022 als ‘Hammer of Dawn’ uitkomt via Napalm Records.