... / Story's / Actueel / JOE SATRIANI bruist van de energie op ‘The Elephants of Mars’
Actueel

Updated 21/01/2022

Actueel

JOE SATRIANI bruist van de energie op ‘The Elephants of Mars’

JOE SATRIANI trapt het nieuwe jaar af met een gloednieuw album. ‘The Elephants of Mars’ staat gepland voor een release op 8 april 2022 en markeert het 19de studioalbum van de legendarische gitarist in zijn 35+-jarige carrière in de muziek. ‘Sahara’ is de eerste single, de video werd geregisseerd door Joe’s zoon ZZ Satriani.

Joe Satriani heeft van de pandemie een productieve werkvakantie gemaakt. Het nieuwe album werd tijdens de lockdown met behulp van zijn touring band in afzonderlijke delen van de wereld opgenomen. ‘The Elephants of Mars’ knettert van de energie en reist langs stilistische wegen die fris en vernieuwend aanvoelen. De gitarist daagde zichzelf uit om een ​​‘nieuwe standaard’ te creëren voor instrumentale gitaaralbums. ‘Ik wil mensen laten zien dat een instrumentaal gitaaralbum veel creatievere en vermakelijkere elementen kan bevatten dan ze denken’, vertelt hij.

Joe Satriani 2022

Foto: Eduardo Peña Dolhun

Van de aangrijpende sci-fi-gekte van ‘Through A Mother's Day Darkly’ over het gevoel van isolement in een vervallen stedelijk landschap - zoals te zien in de eerste single ‘Sahara’- tot het oppeppende niveau als de olifanten brullen in de titelnummer, creëert ‘The Elephants of Mars’ een storm in je hoofd en laat een sonische afdruk achter die niet vervaagt. ‘We hebben alles gedaan’, aldus Joe Satriana. ‘We hebben de gekste ideeën uitgeprobeerd. En we vermaakten ons met elk plan dat we hadden om iets achterstevoren of ondersteboven te draaien, om te zien wat er zou kunnen gebeuren.’

Al meer dan drie decennia reist de gitaarvirtuoos de wereld rond om te spelen voor uitverkochte zalen als headliner en als oprichter van het ‘G3’ all-star gitaarcollectief. Van Satriani's studio- en live-opnames werden tot nu toe wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Van zijn vele solo-albums scoorden er twee platina en vier anderen goud, met tussenin ook nog eens vijftien Grammy-nominaties. Zijn zijproject Chickenfoot, met voormalig Van Halen-frontman Sammy Hagar en voormalig Van Halen-bassist Michael Anthony en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith, haalde ook meteen goud.

Originele kunstwerken

Satriani Elephants

‘The Elephants of Mars’ markeert ook het debuut met earMUSIC, het internationale rocklabel van entertainmentgroep Edel. PRE-ORDERS zijn nu beschikbaar en omvatten een speciale gelimiteerde digi-pack cd-release met zeven dubbelzijdige kaarten met originele kunstwerken van Satriani die elk nummer van het album vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er ook verschillende gekleurde vinylopties, waaronder oranje, paars en roze (D2C). De eerste single ‘Sahara’ is nu uit. De video werd geregisseerd door Joe’s zoon ZZ .