... / Story's / Actueel / Originele ‘G3’ - met JOE SATRIANI, ERIC JOHNSON en STEVE VAI - opnieuw op tournee in 2024
Actueel

Updated 13/09/2023

Actueel

Originele ‘G3’ - met JOE SATRIANI, ERIC JOHNSON en STEVE VAI - opnieuw op tournee in 2024

In een ludieke video heeft gitaarvirtuoos Joe Satriani aangekondigd dat de originele G3 line-up - met dus ook Steve Vai en Eric Johnson - in 2024 opnieuw op tournee gaat. Voorlopig gaat het om elf concerten in de VS. Of de gitaarorgie bij uitstek later ook Europa aandoet, is vooralsnog niet bekend.

Gitarist Joe Satriani vatte in 1995 het idee op om samen met twee andere gitaarhelden een unieke tournee op poten te zetten. Eén jaar later trok hij met Eric Johnson en Steve Vai de wereld rond tot genoegen van talloze fans van gitaarmuziek die een hele avond lang konden genieten van de technische en muzikale superioriteit van hun helden. Het concept van de G3 is eenvoudig: de drie gitaristen vullen elk apart een deel van de avond en sluiten dan het concert gezamenlijk af met een ultieme jam waar de unieke chemie tussen de snarenplukkers voor een magische climax zorgt.

G3

Sindsdien tourden verschillende bezettingen met onder meer Kenny Wayne Shepherd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Paul Gilbert, Steve Morse, Steve Lukather, Uli Jon Roth en Michael Schenker de aardbol rond. Regelmatig vervoegden special guests zoals Al Di Meola, Tony MacAlpine, Keith More, Chris Duarte, Andy Timmons, Neal Schon, Brian May, Billy Gibbons en George Lynch de drie hoofdrolspelers op het podium.

Maar nu slaan dus de originele G3-leden de handen opnieuw in elkaar voor een ongetwijfeld nieuw gitaarspektakel.