... / Story's / Actueel / SUFFOCATION brengt eerste album met nieuwe vocalist Ricky Meyers uit
Actueel

Updated 13/09/2023

Actueel

SUFFOCATION brengt eerste album met nieuwe vocalist Ricky Meyers uit

De New Yorkse death metallegende SUFFOCATION pakt op 3 november 2023 uit met hun negende full-length album ‘Hymns From The Apocrypha’ via Nuclear Blast. De opvolger van ‘... Of The Dark Light’ (2017) en de eerste release met de nieuwe zanger Ricky Meyers, drijft de band naar de grenzen van extremiteit.

Suffocation2023d

"Dit is mijn vijfde volledige studioalbum met SUFFOCATION en dit album is echt ZIEK”, vertelt bassist Derek Boyer. “Het bevat alle brute, technische en chaotische wendingen die iedereen verwacht van SUFFOCATION, plus nieuwe elementen die buiten het normale gebied liggen. Dit is de tweede keer dat we werken met Christian Donaldson (die ‘Live In North America’ mixte en masterde) en hij heeft er absoluut een moordplaat van gemaakt.”

Monsterlijke vocalen

Suffocation Hymns From The Apocrypha 4000Px

Vandaag biedt de band de fans een eerste voorproefje van het album met het nummer 'Seraphim Enslavement'. De dreigende videoclip is geregisseerd en bewerkt door Tom Flynn met een character design van Kyle Monroe en is de perfecte visuele combinatie met de monsterlijke vocalen van Ricky Myers. “’Hymns From The Apocryph’ is een creatief gecomponeerd stuk dat onze muziekstijl mengt met lyrische diepte en ingewikkeld artwork”, voegt Ricky Myers toe. “Dit album is een bewijs van onze toewijding aan brute muziek, die we laten zien in de video van onze single 'Seraphim Enslavement', een visuele reis die het concept van het album perfect aanvult."