... / Story's / Festivals / Hard én gemoedelijk: DURBUY ROCK FESTIVAL pakt uit met een sterke affiche
Festivals

Hard én gemoedelijk: DURBUY ROCK FESTIVAL pakt uit met een sterke affiche

Zoals vorig jaar aangekondigd, heeft DURBUY ROCK FESTIVAL haar data gewijzigd om binnen de nieuwe lentevakantie van de Federatie Wallonië-Brussel te vallen. De 26ste editie van het tweedaagse gebeuren vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2023 in Bomal-sur-Ourthe, een deelgemeente van de stad Durbuy in de Belgische provincie Luxemburg. De gebruikelijke formule van twee podia over twee dagen met 24 afwisselend Belgische, Franse en internationale groepen blijft behouden. Opmerkelijk: ondanks de crisis en de sterk stijgende kosten blijft de inkomprijs dezelfde als in 2021 en 2022.

Vrijdag 12 mei

“Zonder valse bescheidenheid kunnen we zeggen dat de line-up van dit jaar de voorgaande jaren overtreft”, maakt de organisatie zich sterk. En dat kunnen wij bij Rock Tribune alleen maar volmondig beamen. “We beginnen op vrijdag met een uitzonderlijke line-up van extreme metal: CARNATION, BLOODBATH, ROTTING CHRIST en SUFFOCATION, vier bands die nog nooit naar het DRF zijn gekomen en die niet zullen nalaten onze oren te ontstoppen. Maar vrijdag is ook heel feestelijk met La Solution, One Hour, Drakwald, Barbar'O'Rhum en vooral KORPIKLAANI als de ‘superfolk metal headliner’ die voor de vierde keer aantreedt op ons festival. Ook van de partij: RISE OF THE NORTHSTAR dat zijn nieuwe line-up zal presenteren in "furyo-stijl"!

Korpiklaani Hysteria Slider

KORPIKLAANI als ‘superfolk metal headliner’ op vrijdag

Zaterdag 13 mei

Het programma op zaterdag dient zich aan als iets ‘rustiger’ en zelfs donkerder. In de namiddag kunnen we genieten van een mix van rock/stoner met THE GUARDIANS, MY DILIGENCE, BUKOWSKI en BLACK MIRRORS en doom/gothic/black metal in de avond met eerst LACRIMAS, PROFONDERE, WOLVENNEST en BELPHEGOR en als dubbele headliner zowel PARADISE LOST als AMENRA!

Maar er staat nog meer fraais op de affiche: BRUTUS, de nieuwe Vlaamse sensatie in post metal, spelen dit voorjaar in Durbuy een exclusief concert voor Wallonië en Luxemburg. En dan mogen we ook de openers ICE SEALED EYES en OBSOLETE HUMANITY, beide lokale bands uit de rockrally’s, niet vergeten, evenals de Franse ‘struisvogel -core’ van PSYKUP en de parodische grindcore van GRONIBARD ...

Paradiselostestersegarra 7280 700X466

PARADISE LOST (foto: Ester Segarra) sluit samen met AMENRA af op zaterdag

Gemoedelijke sfeer

Op het DRF viert ‘harde’ muziek hoogtij, maar het is ook een feest met een uitzonderlijke gemoedelijke sfeer in het dorpje Bomal-sur-Ourthe. “Een festival op mensenmaat waar je alles goed ziet/hoort, waar je kwaliteitsproducten kan eten en waar je nog aan democratische prijzen kan drinken en dat alles in een landelijke omgeving nabij het middeleeuwse stadje Durbuy, één van de toeristische topplekken in de Belgische Ardennen”, besluit de organisatie deze vooruitblik.

Drf (1)

Het volledige programma, tickets en alle andere nuttige info vindt u op www.durbuyrock.be of www.facebook.com/durbuyrock.

Affiche 2023 23 01 10 V2