... / Story's / Actueel / Forever Strong and Proud: DORO viert 40-jarig jubileum met megaconcerten én nieuwe plaat
Actueel

Updated 26/06/2023

Actueel

Forever Strong and Proud: DORO viert 40-jarig jubileum met megaconcerten én nieuwe plaat

Op 27 oktober 2023 brengt DORO haar nieuwe album ‘Conqueress - Forever Strong And Proud’ uit via Nuclear Blast. Het werk telt niet minder dan 19 nummers, waarvan 'Time For Justice' nu als eerste single/video de wereld wordt ingestuurd.

Doro Conqueress Forever Strong And Proud

De nieuwe langspeler ‘Conqueress - Forever Strong And Proud’ werd opgenomen in verschillende studio's in onder andere Miami, New York en Hamburg. Het 19 tracks tellende album bevestigt (volgens de platenfirma) ‘op indrukwekkende wijze dat DORO op het hoogtepunt van haar creatieve krachten is’.

Om de albumrelease af te trappen, heeft de Metal Queen 'Time For Justice' uitgebracht. De vurige eerste single gaat gepaard met een ‘Mad Max-achtige’ video.

Doro AMF

DORO was ook al meerdere keren te gast op het Alcatraz Festival - Foto: Tony Decruyenaere

'Mega' verjaardagsconcerten

In 1983 begon de 19-jarige Dorothee Pesch de rockwereld te veroveren. Nu, 40 jaar, meer dan 10 miljoen verkochte studioalbums en tal van onderscheidingen later, is DORO nog steeds de onbetwiste koningin van de metal en heeft ze met meer dan 3.500 concerten in meer dan 60 landen over de hele wereld een sterke en enthousiaste schare fans opgebouwd. DORO viert haar 40ste verjaardag in de metalscene met twee megaconcerten: op 2 augustus 2023 verzorgt ze een headliner show in Wacken, op 28 oktober volgt in haar geboortestad Düsseldorf een speciaal jubileumconcert.