... / Story's / Actueel / Gothic metal veteranen CREMATORY brengen ‘signature’ single onder de aandacht
Actueel

Gothic metal veteranen CREMATORY brengen ‘signature’ single onder de aandacht

CREMATORY viert de laatste rechte lijn voor het uitbrengen van hun nieuwste opus ‘Inglorious Darkness’ met de heruitgave van een van hun meest legendarische en gevierde nummers, nu met Duitse tekst, getiteld ‘Tränen der Zeit’. De hymne werd oorspronkelijk uitgebracht in 1995 als ‘Tears in Time’ en sindsdien is de officiële muziekvideo ervan meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Met de nieuwe Duitse lyrics markeert de single een van de krachtige toppunten van niet alleen hun nieuwe album, maar van de hele carrière van de band.

Crematory - Foto: Stefan Heilemann

Foto: Stefan Heilemann

CREMATORIUM over ‘Tränen der Zeit’: “Na jarenlang smeken en smeken van onze fans en ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band, hebben we besloten om onze hit 'Tears of Time' opnieuw op te nemen en te herwerken als 'Tränen der Zeit’. Dit nummer heeft ons geholpen om wereldwijd door te breken en we denken dat dit nu precies het juiste moment is om de wensen van onze fans te vervullen en hen te bedanken voor de sensationele dertig jaar steun. Daarom hebben we ook een video opgenomen en zullen we het nummer live presenteren in een Duits-Engelse mix!

Crematory Inglorious Darkness

‘Inglorious Darkness’ zit boordevol donkere en resonerende hymnen en begint met het titelnummer - een echte gothic metal klepper en een waardige opener die de stemming bepaalt voor wat komen gaat. ‘Break Down the Walls’ raakt direct, geaccentueerd door een zachte melodie verpakt in rock-n’-roll drums die het brein van de luisteraar zal infiltreren. Wordt verder verstevigd door de cleane zang van Felix in de verzen en vermengd met machtig gegrom in het refrein. Een opvallende song ‘Trümmerwelten’ illustreert tekstueel een dystopische scène, terwijl weelderige keyboards epische melodieën bouwen om orkestrale, symfonische geluidslandschappen te creëren, onderstreept door zwaar drumwerk. Het monumentale carrièrehoogtepunt 'Tränen der Zeit’ schittert net zo helder als de originele versie - een van de klapstukken van de beroemde liveshows van de band - maar in een modern nieuw licht. De band blaast een van hun klassiekers aller tijden nieuw leven in en overspoelt de luisteraar met melancholie en nostalgie en herenigd die met een oude vriend. Op nummers als ‘Sound of my Life’ en ‘Not for the Innocent’ springt het beproefde gebruik van toetsen en elektronische elementen in het oog, terwijl nummers als ‘Das Ende’ bruisen van headbang opwekkende, stampende drums en tomeloze energie, terwijl de Duitse tekst de gothic industrial metal aura verder intensiveren.

‘Inglorious Darkness’ verschijnt aanstaande vrijdag 27 mei 2022 via Napalm Records. Bestellen kan HIER.